Máte
otázku?

Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne

Súdim sa s bývalým partnerom o deti na Pezinskom súde už rok. Bol mi priznaný výživný príspevok a on má povinnosť zaplatiť ho aj za uplynulý rok. Avšak, spätné platby neurobil. Na poslednom súdnom pojednávaní môjho manžela obvinil z týrania detí bez dôkazov. Sudkyňa na tento prípad okamžite upozornila prokurátorku. Žiadne týranie detí u nás neprebieha. Detská kurátorka nepripustila, že u nás bola na kontrole a je mi jasné, že sa postavila proti mne. Nepočúva moje argumenty a ignoruje dôkazy o tom, že môj bývalý partner sa stará neadekvátne o deti a že má problémy s alkoholom. Neviem, čo mám robiť ďalej. Sudkyňa mi dokonca vyhrozovala, že mi vezme deti kvôli neopodstatnenému obvineniu z týrania.

Odpoveď: Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne

Dobrý deň, pokiaľ máte pocit, že kolízny opatrovník koná v rozpore so zákonom, môžete podať na neho sťažnosť na príslušný úrad práce sociálnych veci a rodiny. Pokiaľ však neporušuje žiadne predpisy a len Vás nepočúva, nejde o protiprávne konanie. Súdne konanie je o dokazovaní a o správnom procesnom postupe. Pokiaľ na súde nesprávne postupujete, teda nepostupujte podľa civilného sporového poriadku, môžete mať aj pravdu, ale na súde nevyhráte.

Zamerajte sa na dokazovanie toho, čo tvrdíte. Nestačí na súde iba tvrdiť, že ex priateľ sa zle stará, musíte to aj preukázať. Môžete navrhnúť vypočuť svedkov, alebo navrhnúť vykonať znalecký dokazovanie, alebo predložiť iný dôkaz, ktorý to potvrdzuje. Ak nič takéto nemáte, súd Vám nemusí uveriť.

Trápi vás "Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne (Rodinné právo)

Dobrý deň! Mám výživovú povinnosť voči svojej dcére, ktorá v júli dovŕšila 18 rokov. Môžem jej už posielať výživné? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne

(odpoveď odoslaná: 25.09.2020)

Dobrý deň,

áno, po dovŕšení plnoletosti je potrebné výživné posielať priamo dieťaťu, a to aj bez potreby zmeny prípadného súdneho rozhodnutia. Pre každý prípad Vám ale odporúčam evidovať si doklady o uhrádzaní výživného.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako postupovať, keď sociálna kurátorka aj na súde aj mimo ide proti mne" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.