POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Rozvod s američanom


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Rozvod s američanom

Dobrý deň, som vydatá 8 mesiacov. Na Slovensko som prišla pred mesiacom z dôvodu môjho zdravotného stavu, keďže si ešte z úspor z domova platím zdravotné poistenie. Doma som trpela niekoľko mesiacov bez lekárskej pomoci, keďže mi bolo manželom oznámené, že lekári v Amerike sú drahí. Bola som hospitalizovaná na neurologii s herniou disku, vyronom a ischiasom v Bratislave. Úraz sa mi stal, keď sme spolu surfovali. Manžel prišiel za mnou na Slovensko po mojej hospitalizácii; mali sme mať svadobnú oslavu. No po 5 dňoch po prepustení z hospitalizácie mi predložil rozvodovú zmluvu, ktorú som ale nepodpísala, keďže som bola intoxikovaná - brala som ťažké neuropatické lieky. Počas celej doby, ktorú som s ním strávila, som pracovala pre neho, má vlastný business, pričom mi dával len cca 500 dolárov na vlastné potreby každé tri mesiace. Môžem si momentálne žiadať výživné? Všetko som pre neho opustila a nemám tu sociálne zabezpečenie. Ďakujem vopred! S pozdravom.

Odpoveď: Rozvod s američanom

Dobry den, predpokladam podľa Vasej otazky, ze zijete v USA.

 

Naša kancelaria Vam moze poradit iba ohladom vyzivneho v SR (nie USA).

 

Ako manzelka mate pravo ziadat manzelske vyzivne aj na Slovensku. Sud bude posudzovat jeho prijem a majetkove pomery. Ak nebude manzel spolupracovat je mozne poziadat americky sud o pomoc.

 

Dokonca aj po rozvode mate pravo ziadat prispevok na rozvedenu manzelku.

 

Rozvod s američanom môže prebehnúť aj pred slovenským súdom.

 

Trápi vás "Rozvod s američanom" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozvod s američanom" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.