POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Predvolanie na súd za alkohol v zahraničí


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Predvolanie na súd za alkohol v zahraničí

Dobrý deň, v novembri 2014 som mala v Holandsku nehodu pod vplyvom alkoholu. Na zdraví nikomu nebolo ublížené, ani nebola spôsobená škoda na cudzom majetku. Bola som sama a poškodené bolo len moje auto. Ešte pol roka som v Holandsku pracovala, a to až do januára 2015, keď mi bol zaslaný stratený vodičský preukaz na políciu v rámci strát a nálezov. Prácu som ukončila v júli 2015. Dnes, 4.1.2017, mi prišlo predvolanie na súd z Holandska ohľadom tejto situácie. Nemám možnosť tam vycestovať. Je možné, aby ma stíhali aj po dvoch rokoch? A ak áno, platí tento zákaz aj na Slovensku? Neviete mi poradiť? Možno by som mala napísať odvolanie alebo skôr žiadosť o zaplatenie finančnej náhrady za priestupok?

Odpoveď: Predvolanie na súd za alkohol v zahraničí

Dobrý deň, na posúdenie Vašej otázky sú potrebné znalosti trestného, resp. priestupkového práva v Holandsku. Vo vzťahu k doručenému trestnému stíhaniu Vám odporúčam kontaktovať právnika/advokáta v Holandsku, prípadne naše konzulárne úrady v Holandsku, ktoré by Vám vedeli poradiť, odporučiť právnu pomoc. Rovnako sa to týka možnosti alternatívneho ukončenia trestného konania, prípadne uloženia alternatívneho trestu k trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidlo. Čo sa týka možnosti platnosti uloženého trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidlo v Holandsku, je potrebné uviesť, že iba tá krajina, ktorá môže uložiť plošný zákaz činnosti vedenia motorového vozidla, ktorá vydala platný vodičský preukaz. Vo Vašom prípade by to boli príslušné orgány Slovenskej republiky.

Trápi vás "Predvolanie na súd za alkohol v zahraničí" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Predvolanie na súd za alkohol v zahraničí" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.