POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Zatykač za neplnenie si vyživovacej povinnosti


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trnava

Otázka: Zatykač za neplnenie si vyživovacej povinnosti

Dobrý večer. Moja mama odcestovala do Nemecka a súd jej uložil povinnosť platiť výživné na moju sestru, ktorej opatrovateľkou bola matka svojej švagrine. Avšak, táto žena jej odmietla poskytnúť údaje potrebné na platbu výživného a podala na moju mamu trestné oznámenie. Mama o tomto všetkom nemala ani tušenia, až kým jej náhodou nebolo oznámené, že na ňu vyšiel zatykač. To sa stalo, keď si chcela v Nemecku na ambasáde vybaviť nový občiansky preukaz. Na základe vydaného zatykača jej bol tento doklad odmietnutý, takže moja mama je momentálne v Nemecku bez platných dokladov a teda ani nemôže pracovať. Je ochotná splatiť dlh vzniknutý v dôsledku neplatenia náhradného výživného, ale potrebuje občiansky preukaz, aby si mohla nájsť prácu. Moja otázka teda znie: Je možné, aby prostredníctvom splnomocnenia oboznámila slovenského právnika so svojou situáciou, ktorý by podal podnet na súd v jej mene? Mohla by tak dostať podmienečný trest a splátkový kalendár? Po vybavení týchto záležitostí by potom prišla na Slovensko a vybavila si občiansky preukaz, aby mohla ísť pracovať? Ďakujem za pomoc.

Odpoveď: Zatykač za neplnenie si vyživovacej povinnosti

Dobrý deň, určite odporúčam pokiaľ nie je na Slovensku, zvoliť si na zastupovanie advokáta na Slovensku. Pokiaľ nikdy nebola súdne trestaná, súd jej neuloží nepodmienečný trest odňatia slobody pri neplatení výživného. Platí aj takzvaná účinná ľútosť, to znamená, že uhradením dlžného výživného trestnosť činu zaniká a trestné stíhanie bude zastavené.

Trápi vás "Zatykač za neplnenie si vyživovacej povinnosti" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Zatykač za neplnenie si vyživovacej povinnosti" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.