Máte
otázku?

Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup

Z dôvodu, že niektoré sudkyne z krajského súdu v Bratislave ignorujú vyjadrenia odborne spôsobilých osôb, ignorujú vyjadrenia a názory prvostupňového súdu bez patričného odôvodnenia, ignorujú rovnosť pohlaví a rodičov a právo dieťaťa na rovnocenný a rovnoprávny styk s oboma rodičmi a výchovu zo strany oboch rodičov, čo vyplýva z ústavy SR, zákona o rodine a dohovoru o právach dieťaťa, bez patričného vzdelania a odbornej spôsobilosti nahrádzajú funkciu detských psychológov, ignorujú vyjadrenia a dôkazy predložené zo strany otca prvostupňovému súdu a aj to bez toho, aby sa s nimi vysporiadali, stalo sa, že aj napriek upozorneniu a dôkazom, že prítomnosť matky pri styku otca a dieťaťa bude silne narúšať harmonickú atmosféru (na základe skúseností z minulosti, čo bolo prvostupňovému súdu dokázané čestnými prehláseniami svedkov), zmenil neuvážene, bez akéhokoľvek zisťovania, alebo ústneho pojednávania, aby aspoň videl osoby, o ktorých rozhoduje, rozhodnutie prvostupňového súdu, bez možnosti dovolania a nariadil styk otca s dieťaťom výlučne za prítomnosti matky. Z neuváženého a nedostatočne odôvodneného rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave však začali plynúť, tak ako bolo predpokladané, vážne problémy. Otec dieťaťa je naďalej v prítomnosti matky diskriminovaný. Chcel som vziať svoju dcéru (2,5 roka) na krátku návštevu k svojej rodine, aby ju po takmer roku (kedy mi ju tam matka bránila vziať) konečne mohli vidieť, rovnako ako aj ona ich, no bohužiaľ miesto toho som musel viac ako 4 hodiny počúvať akí sú v mojej rodine psychopati, akí psychicky chorí sú moji priatelia ako klamú a chcú ublížiť dieťaťu lebo im to robí radosť a ako to ona nepovolí tam ísť a podobné nezmysly. A to sme ešte ani neboli u mojej rodiny, ale som len matke dieťaťa oznámil, že v môj pridelený čas tam plánujem na hodinu ísť, aby potom nebola zaskočená. Chceľ by som sa opýtať ako získavať dôkazy pre súd o nevhodnom a diskriminačnom správaní matky a to ako aj: 1. pred návštevou mojich rodičov, kde mi bráni vziať ku nim moju dcéru, rovnako bráni mojim rodičom, aby prišli ku mne do môjho bytu pozrieť sa na vnučku, pričom jej agresívne správanie neubližuje len mne, ale aj dcére. (toto všetko robila v minulosti pred vydanim rozsudku a je veľmi pravdepodobné, že v tom bude naďalej pokračovať) 2. na návšteve u mojich rodičov, ak sa mi ju tam nejakým zázrakom podarí dostať, kde je vysoko pravdepodobné vzhľadom na skúsenosti z minulosti, že bude silne narúšať styk s dieťaťom (zakazovať fotografovanie, bude držať dieťa na rukách, aby sa k nemu nik nedostal, odíde s dieťaťom domov a podobne) Môžem na základe toho, že matke oznámim, že ju nahrávam (zvukový záznam), ju nahrávať aj bez jej súhlasu len s tým, že ju o tom upovedomím? Matka má vo zvyku na súde klamať a podávať skutočnosti v rozpore so skutočnosťou, preto je pre mňa veľmi dôležité vedieť si zaopatriť dôkazy, aby pravda vyšla najavo a nebolo to len tvrdenie proti tvrdeniu.

Odpoveď: Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup

Dobrý deň, 

ak máte upravený styk tak, že je realizovaný za prítomnosti matky, potom Vy ako otec rozhodujete o tom, kam pôjdete s dieťaťom počas svojho styku, matka má právo samozrejme ísť s Vami. 

Ak sa rozhodnete navštíviť svojich rodičov, potom to matka musí strpieť. Má právo byť len prítomná. 

Veľa otcov si myslí, že ak má styk upravený za prítomnosti matky, tak matka rozhoduje o priebehu tohto styku.

Ak nemáte upravený styk na určitom mieste, potom môžete ísť kamkoľvek. 

Pokiaľ ide o nahrávanie, cudzie osoby nemôžete nahrávať bez ich súhlasu, aj keď ich o tom len upovedomíte. 

Ak chcete dôkazy o realizácii styku, potom si na styk zavolajte nezávislú osobu, ktorá vás bude pozorovať. Proti tejto osobe matka nemôže zasahovať. 

Trápi vás "Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup (Rodinné právo)

Dobrý deň, Prosím vás, matka môjho dieťaťa ma ignoruje. Už 8 mesiacov som nevidel svojho syna. Ako mám postupovať?

Odpoveď: Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup

(odpoveď odoslaná: 11.12.2020)

Dobrý deň,
v takomto prípade odporúčam podať na súd návrh na nariadenie neodkladného opatrenia, ktorým budete žiadať určiť styk a upraviť výkon rodičovských práv. Matka si toto nemôže dovoliť. Je to aj Vaše dieťa a tak Vy, ako aj dieťa máte právo na kontakt. Návrh sa podáva na ten súd, kde má dieťa bydlisko.

 

4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Styk otca a dieťaťa - matka robí problémy - získavanie dôkazov a daľší postup" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.