Máte
otázku?

Spor s proficreditom


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Spor s proficreditom

Dobrý deň, mal som súdne pojednávanie na Okresnom súde BA V, kde som bol v pozícii žalovanej. Žalobca bol spoločnosť Proficredit. Tento súdny spor sme vyhrali, teda sudkyňa rozhodla v môj prospech. (Ak je potrebné pre lepšie zodpovedanú odpoveď, môžem zaslať rozsudok). Žalobca sa v zákonnej lehote odvolal. Aký je teraz postup? Celý spis pôjde na Krajský súd? A v akej lehote má rozhodnúť Krajský súd? Ďakujem.

Odpoveď: Spor s proficreditom

Dobrý deň, 

pokiaľ ste na Okresnom súde vyhrali v spore so spoločnosťou Proficredit a ona podala odvolanie, znamená to, že toto odvolanie Vám súd doručí a budete sa mať právo k nemu vyjadriť. Určite to urobte. Súd Vaše vyjadrenie pošle spoločnosti Proficredit a tá sa bude mať právo tiež vyjadriť k Vášmu vyjadreniu. Ak to neurobí súd spis pošle na Krajský súd v Bratislave na rozhodnutie. 
Krajskému súdu môže trvať rozhodnutie od niekoľkých mesiacov až možno 2,5 roka. V závislosti od množstva práce, ktoré konkrétny senát (ktorý bude rozhodovať Vašu vec) má. 

Trápi vás "Spor s proficreditom" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Spor s proficreditom (Občianske právo)

Dobrý deň, mám doplňujúcu otázku. Mohli by ste mi, prosím, vysvetliť, ako to teraz funguje v rámci lehoty doručovania podľa zákona? Rozsudok okresného súdu bol vydaný 16. 5. 2017. Proti strana si ho prevzala na poslednú chvíľu a potom mala 15 dní na to, aby podala odvolanie. Toto odvolanie podala a teraz, podľa mojich informácií, máme na to, aby sme sa k tomu vyjadrili, 10 dní. Aký je potom ďalší postup? Informovala som sa na súde a dozvedela som sa, že spis je do 26. 8. 2017 u asistentky senátu. Ďakujem.

Odpoveď: Spor s proficreditom

(odpoveď odoslaná: 30.07.2017)

Dobrý deň, súd v súčasnosti postupuje podľa ustanovení § 373 a 374 Civilného sporového poriadku. V zmysle týchto ustanovení máte 10 dní na vyjadrenie k odvolaniu. Následne bude mať odvolateľ právo vyjadriť sa k Vášmu vyjadreniu, pričom v tomto prípade ide o tzv. repliku. Následne budete mať opätovne Vy právo vyjadriť sa k replike odvolateľa. Toto podanie sa označuje ako duplika. Po duplike bude súdny spis zaslaný na rozhodnutie krajskému súdu. Lehoty, ktoré Vám oznamujú na infocentre okresného súdu majú vo väčšine prípadov iba informačný charakter. Závisí i na tom, ako rýchlo sa vyjadríte k odvolaniu Vy a ako rýchlo následne zašle súd Vaše vyjadrenie odvolateľovi na ďalšie vyjadrenie.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Spor s proficreditom" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.