POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako získať kópiu zmluvy o úvere?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Žilina

Otázka: Ako získať kópiu zmluvy o úvere?

Dobrý večer, obraciam sa na vás s prosbou o radu. Som bývalou klientkou spoločnosti Provident, kde som si zobrala úver. Momentálne nemám vo svojom vlastníctve zmluvu a napriek môjmu dopytu mi spoločnosť odmieta vydať jej kópiu. Chcela by som sa informovať, či existuje nejaký právny postup, ako sa k tejto zmluve dostať. Skúšam ich telefonicky kontaktovať, ale bez výsledku, keďže majú len odkazovač. Môžete mi, prosím, poradiť, ako by som mala vo svojej situácii postupovať? Ďakujem.

Odpoveď: Ako získať kópiu zmluvy o úvere?

Dobrý deň. 

 

Odporúčam poslať im písomnú žiadosť o kópiu zmluvy o úvere, na ktorú Vám budú musieť odpovedať. Žiadosť môžete poslať aj emailom na ich emailovú adresu a žiadať o zaslanie kópie zmluvy do mailu. V prípade, že nemáte od tejto spoločnosti žiadne doklady týkajúce sa poskytnutého úveru, odporúčam v žiadosti žiadať kópiu celej zmluvnej dokumentácie. Upozorňujem, že niektoré spoločnosti si za vystavenie kópii účtujú poplatky.

Trápi vás "Ako získať kópiu zmluvy o úvere?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Ako získať kópiu zmluvy o úvere? (Občianske právo)

Dobrý večer, Prosím Vás, ako sa môžem dostať ku kópii zmluvy o kreditnej karte v nebankových spoločnostiach? Originálne kópie už nevlastním a karty sú už vyplatené. Rád by som od týchto spoločností žiadal vrátenie úrokov. Ďakujem.

Odpoveď: Ako získať kópiu zmluvy o úvere?

(odpoveď odoslaná: 23.01.2020)

Dobrý deň, 

podľa ust. § 9 ods. 18 zákona o spotrebiteľských úveroch platí :

"Veriteľ je povinný na žiadosť spotrebiteľa poskytnúť mu jedno vyhotovenie fotokópie zmluvy o spotrebiteľskom úvere a všeobecných obchodných podmienok poskytnutia spotrebiteľského úveru vrátane ich zmien za trvania zmluvy o spotrebiteľskom úvere bezplatne. Za každú ďalšiu žiadosť o vyhotovenie fotokópie podľa prvej vety môže veriteľ požadovať úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených nákladov spojených so zhotovením fotokópie zmluvy o spotrebiteľskom úvere a s jeho odoslaním. Veriteľ na svojom webovom sídle zverejňuje aj všeobecné obchodné podmienky vrátane ich zmien."

Pozrite obchodné podmienky nebank. spoločností a žiadajte zaslanie zmlúv emailom, malo by to byť lacnejšie resp. bez poplatku.

 

 

 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Ako získať kópiu zmluvy o úvere? (Občianske právo)

Dobrý deň, potrebujem požiadať spoločnosť Pohotovosť o kópiu zmluvy o úvere. Neviedol by ste mi, ako má takáto žiadosť vyzerať a hlavne, ktorý zákon by som mal uviesť ako dôvod, prečo mi musia kópiu zmluvy vydať? Ďakujem.

Odpoveď: Ako získať kópiu zmluvy o úvere?

(odpoveď odoslaná: 06.05.2018)

Dobrý deň, 

ďakujeme za otázku, ku ktorej predkladáme nasledovnú odpoveď :

1./ Podľa ust. zákona č. 129/2010 Z.z. o  spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov a o zmene a doplnení niektorých zákonov platí :

"§ 9 ods. 1 : Zmluva o spotrebiteľskom úvere musí mať písomnú formu. Každá zmluvná strana dostane najmenej jedno jej vyhotovenie v listinnej podobe alebo na inom trvanlivom médiu, ktoré je dostupné spotrebiteľovi. Zmluva o spotrebiteľskom úvere musí byť v záhlaví zreteľne označená názvom zmluvy, ktorý obsahuje slová „spotrebiteľský úver“ v príslušnom gramatickom tvare.

§ 9 ods. 18) : Veriteľ je povinný na žiadosť spotrebiteľa poskytnúť mu jedno vyhotovenie fotokópie zmluvy o spotrebiteľskom úvere a všeobecných obchodných podmienok poskytnutia spotrebiteľského úveru vrátane ich zmien za trvania zmluvy o spotrebiteľskom úvere bezplatne. Za každú ďalšiu žiadosť o vyhotovenie fotokópie podľa prvej vety môže veriteľ požadovať úhrady vo výške, ktorá nemôže prekročiť výšku účelne vynaložených nákladov spojených so zhotovením fotokópie zmluvy o spotrebiteľskom úvere a s jeho odoslaním. Veriteľ na svojom webovom sídle zverejňuje aj všeobecné obchodné podmienky vrátane ich zmien."

Žiadosť netreba nijako zdôvodňovať, požiadate o kópiu zmluvy. 

2./ Zrejme sa jedná o nejaký problém s uvedenou spoločnosťou, preto radi zodpovieme Vami položenú otázku, ktorú prosím uveďte do podotázok, ktoré zodpovedáme prednostne. 

 

 

 



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako získať kópiu zmluvy o úvere?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.