POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Obvinenie z trestného činu podvodu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Obvinenie z trestného činu podvodu

Dobrý deň, obdržala som uznesenie o začiatku trestného stíhania za prečin podvodu. Toto sa dialo na základe toho, že som podala trestné oznámenie vo veci kúpy auta so stočenými kilometrami a utajenými poškodeniami. Škoda v uznesení bola vyčíslená na 1300 eur. Rada by som sa informovala, čo teraz môžem očakávať. Zaujímalo by ma, aký bude ďalší postup, či prokurátor postúpi prípad na súd, aké sú lehoty a či bude potrebné, aby som si našla právnika. Môžem auto predať až po ukončení súdneho procesu? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď na moju otázku.

Odpoveď: Obvinenie z trestného činu podvodu

Dobrý deň, doručenie uznesenia o začatí trestného stíhania ešte neznamená, že vec bude riešená na súde. Najskôr musí byt vznesené obvinenie, prejsť vyšetrovanie a až následne prokurátor podáva obžalobu. Môže to trvať niekoľko mesiacov. Auto radšej nepredávajte a počkajte na skončenie trestného stíhania. Teraz bude nasledovať vypočúvanie osôb, bude potrebné zabezpečiť pre políciu listinné dôkazy.

Trápi vás "Obvinenie z trestného činu podvodu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Obvinenie z trestného činu podvodu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.