Máte
otázku?

Neodkladné opatrenie


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Neodkladné opatrenie

Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť ohľadom neodkladného opatrenia týkajúceho sa starostlivosti o maloleté dieťa a určenia vyživovacej povinnosti, ktoré som podávala v januári. Momentálne som obdržala rozhodnutie súdu, ktorý dočasne zveril dieťa do mojej osobnej starostlivosti a zaviazal otca platiť minimálnu sumu mesačne. Táto suma je oproti tomu, čo som ja navrhovala, nízka a nedostačujúca na zaopatrenie maloletého. Ďalej je v odôvodnení napísané, že sa nezistovali pomery odporcu, odporca sa nevyjadril, rovnako ako ani kolízny opatrovník. Moja otázka znie: Je toto rozhodnutie definitívne, ak sa neodvolám alebo určí súd riadne pojednávanie? Veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď, nakoľko som slobodná matka vo zlej životnej situácii a lehota na odvolanie mi plynie.

Odpoveď: Neodkladné opatrenie

Dobrý deň, máte dve možnosti ako to môžete riešiť. Prvá je podanie odvolania, v odvolaní budete žiadať priznať vyššie výživné neodkladným opatrením. 

Neodkladné opatrenie moze mať aj trvalú platnosť.

Druha možnosť, ktorú Vám odporúčam, je podať návrh na úpravu práv a povinností k dieťaťu, ak toto podanie nebolo súčasťou návrhu na nariadenie neodkladného opatrenia.

V tomto konaní bude súd podrobne skúmať Vašu situáciu a situáciu otca dieťaťa.

Trápi vás "Neodkladné opatrenie" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Neodkladné opatrenie" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.