POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Provident


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Trnava

Otázka: Provident

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Kedysi som si v pohotovosti vzal úver vo výške 600 € s mesačnou splátkou 98 € na jedný rok. Zaplatil som len jednu splátku, čo si uvedomujem, že bola moja veľká chyba. Toto sa stalo v roku 2014 a teraz, v decembri 2018, mám pred sebou zadanie zaplatiť 5200 €. Chcel by som vedieť, či sa s touto situáciou dá niečo urobiť. Zatiaľ mi notifikáciu o exekúcii neposlali, a dokonca som si dohodol splátky vo výške 50 € mesačne, ale aj napriek tomu sa mi prejavuje úrok ako veľmi vysoký. Mám teda naďalej platiť za vlastnú nerozvážnosť alebo existuje normálne riešenie tejto situácie?

Odpoveď: Provident

Dobrý deň, Vami uvedená situácia je častým javom pri nebankových spoločnostiach, ktoré často požadujú zaplatiť úroky z omeškania vo výške odporujúcej zákonu, ale i dobrým mravom. Nie je v súlade s právom, aby Váš dlh zo sumy 600,- € narástol, hoci aj za 4 roky na 5.200,- €. Už z týchto súm sa dá nepriamo odvodiť, že nebanková spoločnosť od Vás vymáha zrejme aj úroky z omeškania, na ktoré by nemala mať právo. Pre podrobné posúdenie veci však potrebujeme vidieť Vašu úverovú zmluvu a tiež ďalšie podrobnosti týkajúce sa Vášho dlhu. Za účelom posúdenia tejto veci si môžete dohodnúť termín osobného stretnutia, kde by sme si vedeli podrobne prejsť Váš prípad a navrhnúť aj prípadné riešenie tejto situácie tak, aby ste nebankovej spoločnosti nemuseli zaplatiť viac, než by im podľa práva prináležalo.

Trápi vás "Provident" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Provident" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.