Máte
otázku?

Odblokovanie účtu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Nitra

Otázka: Odblokovanie účtu

Dobrý deň, exekútor mi zablokoval účet, na ktorý mi chodila materská. Poslala som mu všetky potrebné doklady dokazujúce, že na tento účet mi prichádza materská. Informoval ma, že účet je už odblokovaný. Napriek tomu som bola v banke a zistila som, že účet ešte stále nie je odblokovaný.

Odpoveď: Odblokovanie účtu

Dobrý deň. Nie je vylúčené, že ak exekútor zrušil blokovanie Vášho účtu, z časového hľadiska to banka nemusela ešte stihnúť zohľadniť. Rovnako však nie je vylúčené ani to, že účet máte odblokovaný len čiastočne, do určitej výšky finančných prostriedkov. V praxi sa však môže stať, že hoci dá exekútor požiadavku na blokovanie účtu iba do určitej výšky finančných prostriedkov, banka napriek tomu zablokuje celý účet. V takom prípade je chyba na strane banky.

Danú situáciu musíte vyriešiť v spolupráci s povereným súdnym exekútorom a dotknutou bankou.

Trápi vás "Odblokovanie účtu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Odblokovanie účtu (Vymáhanie pohľadávok)

To je účet mojej dcéry a ja som jej disponent. Môj materský a rodinné prídavky chodili na tento účet. Exekútor mi nedávno poslal email, že účet bol odblokovaný na moju žiadosť.

Odpoveď: Odblokovanie účtu

(odpoveď odoslaná: 30.06.2017)

Dobrý deň. Pokiaľ máte od exekútora správu, že účet je odblokovaný, mala by túto skutočnosť zohľadniť aj banka, v ktorej je predmetný účet vedený. Ak banka blokuje účet aj naďalej, hoci exekútor blokovanie zrušil, je chyba skutočne na strane banky. Za daných okolností je potrebné spornú situáciu komunikovať predovšetkým s dotknutou bankou.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Odblokovanie účtu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.