Máte
otázku?

Počítanie 3-dňovej lehoty na podanie odvolania


Online právna poradňa
Oblasť práva: Procesné právo (civilné), Žilina

Otázka: Počítanie 3-dňovej lehoty na podanie odvolania

Dobrý deň, prosím o radu. V pondelok mi bolo doručené rozhodnutie okresného súdu o zamietnutí podania, v ktorom mám určenú lehotu 3 dní na odvolanie. Kedy teda mám posledný deň na odvolanie vo veci? Rozhodnutie bolo doručené a prevzaté 13. 02. 2017 - kedy je teda môj posledný deň na odvolanie? Ďakujem.

Odpoveď: Počítanie 3-dňovej lehoty na podanie odvolania

Dobrý deň,

ak Vám bola písomnosť doručená tento pondelok, t. j. 13.02.2017, posledným dňom 3-dňovej lehoty na podanie odvolanie bude dnešný deň - t. j. 16.02.2017.

Do plynutia lehoty určenej podľa dní sa totiž podľa § 121 ods. 2 Civilného sporového poriadku nezapočítava deň, keď nastala skutočnosť určujúca začiatok lehoty - tou je v danom prípade doručenie súdneho rozhodnutia o zamietnutí podania (§ 121 ods. 2 Civilného sporového poriadku v civilnom sporovom konaní / § 63 ods. 3 Trestného poriadku v trestnom konaní).

Lehota je zachovaná, ak sa v posledný deň lehoty urobí úkon na súde alebo sa podanie odovzdá orgánu, ktorý má povinnosť ho doručiť; to platí aj vtedy, ak je podanie urobené elektronickými prostriedkami doručené súdu mimo pracovného času (§ 121 ods. 5 Civilného sporového poriadku v civilnom sporovom konaní / § 63 ods. 6 Trestného poriadku v trestnom konaní).

Teda, aby ste stihli podať odvolanie v stanovenej lehote, musíte ho najneskôr dnes podať v podateľni na súde alebo odoslať na poštovú prepravu.

Trápi vás "Počítanie 3-dňovej lehoty na podanie odvolania" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Počítanie 3-dňovej lehoty na podanie odvolania" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.