Máte
otázku?

Opitosť a ukazovanie nahých fotiek


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trenčín

Otázka: Opitosť a ukazovanie nahých fotiek

Správna verzia:

Pil som sám doma až do chvíle, keď som mal naozaj špatnú náladu a prihlásil som sa na pokec.sk. Začal som si písať s jednou ženou, ktorá mi dávala návrhy a ja, ako opitý, to vnímal ako dobrý nápad. Písali sme si chvíľu a zrazu navrhla, že si jej nepošlem fotku svojej intímnej časti a dá mi aj číslo. To mi, ako opitému, prišlo smiešne, ale zároveň aj ako dobrý nápad. Sľúbila, že pošle aj ona. Stiahol som z internetu fotografiu prirodzenia a poslal ju na jej číslo, ale ona ju vraj nedostala. Po chvíli mi volala jedna pani, tvrdiac, že jej prišla fotografia od mňa aj s touto fotografiou. Hrozila mi, že ma dá na súd a zavolá políciu. Chcem sa opýtať, či sa s tým dá niečo robiť? Môžem sa s ňou dohodnúť mimo súdneho konania?

Odpoveď: Opitosť a ukazovanie nahých fotiek

Dobrý deň, predpokladám, že Vám táto "pani" povedala, že jej dcéra je maloletá a pýta od Vás peniaze. Toto je štandardný postup osôb, ktoré takto zarábajú peniaze. Ide s najväčšou pravdepodobnosťou o podvod z ich strany. Už niekoľko krát som počul tento prípad. Nezdá sa Vám príliš podozrivé, že na to prišla hneď potom ako ste poslali to foto. Dcéra by predsa nedovolila matke, aby si pozerela do profilu.

Tieto osoby nevedia úplne naisto, že s kým komunikujú, majú však Vaše číslo ale nemyslím si, že podajú na Vás trestné oznámenie, pretože žiadna maloletá neexistuje. 

Máte dve možnosti, buď im podľahnete a budú stále pýtať viac a viac peňazí, alebo ich odignorujete a prestanete s nimi úplne komunikovať. Ak ide o podvodníkov, zavolajú Vám z iného čísla, ak nebudete dvíhať a vtedy viete, že sa ničoho nemusíte obávať. Matka dieťaťa by to buď riešila hneď s políciou (bez toho, že by Vás vyzývala) alebo by chcela na to čo najskôr zabudnúť. 

Ak máte záujem poradím Vám ešte jeden trik, ako zistíte, či nejde o podvodníkov.

Trápi vás "Opitosť a ukazovanie nahých fotiek" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Opitosť a ukazovanie nahých fotiek (Trestné právo)

Áno, číslo bolo utajené. Odporúčala mi dohodnúť sa. Tá pani povedala, že zavolá televíziu a ja budem mať problémy, pretože tá MMS správa prišla k nim a maloletému dieťaťu. Tá pani požadovala peniaze ako odškodné... poslal som jej peniaze. Podľa toho, čo píšete, to vyzerá na podvod... čo mám robiť? Mám to už nechať tak? Alebo ísť do banky a zistiť, či sa dajú peniaze poslať späť? Zo strachu som radšej poslal peniaze.

Odpoveď: Opitosť a ukazovanie nahých fotiek

(odpoveď odoslaná: 15.12.2016)

Dobry den, tym padom ste naleteli na klasicky podvod. Napiste mi prosim kolko ziadali a kolko ste im poslali? Mozete poziadat aj o vratenie penazi cez banku. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Opitosť a ukazovanie nahých fotiek" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.