Máte
otázku?

Krivá výpoveď expriateľky


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Krivá výpoveď expriateľky

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať. Moja bývalá priateľka ma obvinila na polícii z fyzického napadnutia a nebezpečného vyhrážania sa so strelnou zbraňou, a to niekoľkokrát. Jej hlavným úmyslom bolo očierniť ma ako nebezpečnú osobu, obmedziť môj kontakt s dcérou a získať mi zákaz vlastniť zbrojný preukaz. Všetky obvinenia však boli zastavené kvôli ich nezmyselnosti a nekonšistentnosti výpovedí "poškodenej". Moja otázka teda znie: Moja bývalá partnerka je držiteľkou zbrojného preukazu skupiny "A". Aké kroky by som mal podniknúť, ak chcem dosiahnuť, aby jej bola prisúdená nespôsobilosť na držbu zbrojného preukazu a teda by ho prišla? Ak by to nebolo také komplikované, ponechal by som to tak, ako to je. Musel som však zmeniť pracovisko po 11 rokoch služby a čeliť ďalším vážnym problémom. Ti sa zintenzívnili, keď po skončení súdnych konaní začala porušovať rodičovskú dohodu. Ďakujem.

Odpoveď: Krivá výpoveď expriateľky

Dobrý deň, pokiaľ Vaša expriateľka podávala na Vás trestné oznámenie a boli tieto oznámenia odmietnuté, potom na to, aby bolo voči nej začaté trestné stíhanie, tak je dôležité to, ako boli tieto oznámenia formulované. 

Pokiaľ tvrdila, že ste sa dopustili trestného činu a nebolo to formulované tak, že má dôvodné podozrenie, že by mohlo ísť o trestný čin, potom podajte na ňu trestné oznámenie.

Trápi vás "Krivá výpoveď expriateľky" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Krivá výpoveď expriateľky" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.