Máte
otázku?

Falošná servisná kniha


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Žilina

Otázka: Falošná servisná kniha

Dobrý deň. Mám ešte dotaz ohľadom sfalšovanej servisnej knižky. Kúpil som (12. 2. 2017) VW Passat za 6000€. Všetko bolo zapísané v kúpnej zmluve, vrátane servisnej knižky. Dňa 17. 3. 2017 som bol osobne s touto servisnou knižkou v servise, kde mi bolo povedané, že auto u nich nebolo vôbec servisované - nie sú žiadne záznamy v ich databáze, ani faktúry. Ak by auto bolo u nich servisované, mali by mať v počítači záznamy! Zamestnanec servisu si robil úkony doma a použil len razítko (bez vystavenia faktúr). Auto malo pri kúpe najazdených 159000km a teraz mám už 163000km. Kúpil som auto aj so servisnou knižkou s očakávaním, že budem mať záruku na skutočne najazdené kilometre a riadny servis. Kilometre som si neoveroval cez diagnostiku v servise! Po tom, čo mi bolo povedané, že auto nebolo servisované, som bol úplne prekvapený. Načo mám podľa občianskeho zákonníka právo v tomto prípade - je to zľava z kúpnej ceny, či odstúpenie od kúpnej zmluvy?

Odpoveď: Falošná servisná kniha

Dobrý deň. 

Na základe Vami popísaných skutočností Vás kupujúci nesprávne ubezpečil o vlastnostiach vozidla (kupujúci Vás uviedol do omylu vo veci servisovania vozidla), čím Vás predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, čo sa ukázalo nepravdivým, mám za to, že máte v zmysle § 597 ods.2 Občianskeho zákonníka právo odstúpiť od zmluvy. 

Odporúčam však obrátiť sa na advokáta, ktorý po preštudovaní všetkých dokumentov súvisiacich s touto vecou, Vám odporúči najlepší postup. 

Trápi vás "Falošná servisná kniha" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Falošná servisná kniha" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.