Máte
otázku?

Vrátenie výpovede späť ako postupovať?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Banská Bystrica

Otázka: Vrátenie výpovede späť ako postupovať?

Dobrý večer. Ako mám postupovať? Po dlhšej dobe som sa odhodlala poslať výzvu na výpoveď. Keďže som sa bola informovať, dozvedela som sa, že moje SMS správy nemajú význam a je potrebné poslať to písomne. Písomne som podala túto výzvu a môj doporučený list sa mi vrátil späť. Ďakujem.

Odpoveď: Vrátenie výpovede späť ako postupovať?

Dobrý deň. V zmysle ustanovenia § 38, ods. 3, ods. 4 Zákonníka práce ,, Písomnosti zamestnanca týkajúce sa vzniku zmeny a zániku pracovného pomeru alebo vzniku, zmeny a zániku povinností zamestnanca vyplývajúcich z pracovnej zmluvy alebo z dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru doručuje zamestnanec na pracovisku alebo ako doporučenú zásielku.

Povinnosť zamestnávateľa alebo zamestnanca doručiť písomnosť sa splní, len čo zamestnanec alebo zamestnávateľ písomnosť prevezme alebo len čo ju poštový podnik vrátil zamestnávateľovi alebo zamestnancovi ako nedoručiteľnú, alebo ak doručenie písomnosti bolo zmarené konaním alebo opomenutím zamestnanca alebo zamestnávateľa. Účinky doručenia nastanú aj vtedy, ak zamestnanec alebo zamestnávateľ prijatie písomnosti odmietne.

V prípade, ak ste teda adresovali svojmu zamestnávateľovi písomnú výpoveď na adresu jeho sídla (miesta podnikania) a táto výpoveď sa Vám vrátila ako nedoručená, Vaša výpoveď sa považuje za doručenú dňom vrátenia nedoručenej zásielky a výpovedná doba začína plynúť od prvého dňa kalendárneho mesiaca nasledujúceho po doručení výpovede a skončí sa uplynutím posledného dňa príslušného kalendárneho mesiaca. 

Trápi vás "Vrátenie výpovede späť ako postupovať?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Vrátenie výpovede späť ako postupovať?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.