Máte
otázku?

Riešenie plynomeru na vlastnom pozemku


Online právna poradňa
Oblasť práva: Spoluvlastníctvo, Bratislava

Otázka: Riešenie plynomeru na vlastnom pozemku

Dobrý deň, mám určitý problém spojený s otázkou našeho plynomeru. Plynomer sa nachádza na našom pozemku a okrem našej prípojky obsahuje aj prípojku k susednému domu. Vzhľadom na to, že potrebujeme vykonať menšie stavebné práce, je nutné plynomer posunúť asi o pol metra ďalej. Samozrejme, presun plynomeru riešime priamo so spoločnosťou SPP. Keďže je to v našom záujme, celé presunutie plynomeru hradiť z vlastných prostriedkov. Problém však nastáva v tom, že sused s touto realizáciou nesúhlasí. Rád by som Vás poprosil o radu: Môže vzniknúť nejaký právny problém, ak posunieme plynomer aj napriek susedovmu nesúhlasu? Ďakujem za pomoc.

Odpoveď: Riešenie plynomeru na vlastnom pozemku

Dobrý deň, ak urobíte posun plynomera o pol metra a to bez súhlasu suseda, sused môže na súde napadnúť toto posunutie a žiadať vrátiť stav späť na pôvodné miesto. Posun o 50 cm je však zanedbateľný, a preto je vysoko pravdepodobné že by neuspel, ak by ste sa potom na súde bránili proti jeho žalobe správnymi argumentami.

Susedovi však Vašim počínaním nesmie vzniknúť žiadna škoda a nesmie sa zasiahnuť do jeho práv. Ako som povedal, posun o pol metra je takmer bezvýznamný. Ak sa chcete úplne vyvarovať súdnemu konaniu zo strany suseda, najskôr by ste museli podať žalobu na súd proti susedovi a až následne po úspešnom súdnom konaní (cca 1-3roky) by ste riešili reálne posunutie.

Trápi vás "Riešenie plynomeru na vlastnom pozemku" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Riešenie plynomeru na vlastnom pozemku" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.