POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Poistenie nehnuteľnosti v podnájme


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Žilina

Otázka: Poistenie nehnuteľnosti v podnájme

Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o ujasnenie situácie ohľadom poistenia nehnuteľnosti (bytu), ktorý užívam ako nájomca. Majiteľom je môj kamarát, ktorý mi tento byt prenajal. Nedávno som zistil, že byt nie je poistený. Kto je povinný byt poistiť - som to ja, alebo majiteľ bytu? Ďakujem pekne za skorú odpoveď.

Odpoveď: Poistenie nehnuteľnosti v podnájme

Dobrý deň, povinné poistenie bytu a domácnosti väčšinou vyžadujú len banky v prípade poskytnutia hypotéky na financovanie nehnuteľnosti. Inak, nie je nikde v zákone stanovená povinnosť mať byt poistený. Záleží to najmä na dohode prenajímateľa a nájomcu. Skúste pozrieť zmluvu o nájme, či sa tam nenachádza ustanovenie o tom, kto má povinnosť poistiť byt. V prípade, že v zmluve také ustanovenie nenájdete, odporúčame Vám, aby byt poistil vlastník (nakoľko Vy môžete byt užívať len pár mesiacov a aby ste nemuseli poistnú zmluvu po pár rokoch rušiť). Vám zároveň odporúčam poistiť si zodpovednosť za spôsobenú škodu. V prípade, že by ste neúmyselne spôsobili na byte škodu, boli by ste aj Vy poistený.

Trápi vás "Poistenie nehnuteľnosti v podnájme" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Poistenie nehnuteľnosti v podnájme" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.