Si advokát? Chceš napredovať v kariére? Nezmeškaj príležitosť stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie!
Klikni sem pre viac informácií.
Máte
otázku?

Odchodné po úmrtí a vyplatenie dovolenky


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Bratislava

Otázka: Odchodné po úmrtí a vyplatenie dovolenky

Dobrý deň, po úmrtí otca v decembri sa nám ozval jeho šéf, s tým, že potrebuje číslo účtu. Hovoril vtedy o poslaní nejakých peňazí. Podali sme mu ho, ale nemali sme čas sa tým zaoberať, mali sme iné veci na starosti. Po dlhšej dobe sme si na situáciu znova spomenuli, no žiadne peniaze neprišli. Kontaktovali sme ho a dostali sme odpoveď, že číslo účtu potreboval len kvôli sociálnej poisťovni. Celá situácia nám nedávala zmysel, tak sme si začali pátrať na internete a našli sme niekoľko informácií. Napríklad, zistili sme, že máme nárok na vyplatenie otcovej dovolenky. Taktiež sme našli informáciu o nároku na odchodné. Rád by som sa opýtal, máme skutočne na niečo nárok? A ak áno, ako by sme mali postupovať? Ak to môže byť nápomocné, otec bol dlhodobo na pracovnej neschopnosti a zomrel na rakovinu, v danej firme bol zamestnaný približne dva roky. Ďakujem za pomoc.

Odpoveď: Odchodné po úmrtí a vyplatenie dovolenky

Dobrý deň, z pracovného pomeru mu môžu vyplývať rôzne nároky v závislosti od jeho konkrétnej situácie (nárok na mzdu, preplatenie dovolenky a iné). 

Na tieto nároky nemajú nárok dedičia priamo (to znamená, že sa nemôžete bez ďalšieho len tak obrátiť na zamestnávateľa a žiadať vyplatiť peniaze) ale tieto nároky sa musia predediť. A až po dedičskom konaní sa môžete obrátiť na zamestnávateľa s rozhodnutím a žiadať vyplatenie nárokov.

Trápi vás "Odchodné po úmrtí a vyplatenie dovolenky" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Odchodné po úmrtí a vyplatenie dovolenky" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.