Máte
otázku?

Rozvod a vzdanie sa odvolania


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Nitra

Otázka: Rozvod a vzdanie sa odvolania

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, ako to je v prípade, kde sme na konaní podpísali, že sa vzdávame práva na odvolanie. Znamená to, že už nie je potrebné potvrdzovať rozsudok na súde? Oba sme si ho už prevzali na pošte. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Rozvod a vzdanie sa odvolania

Dobrý deň, ak ste sa vzdali odvolania voči rozsudku o rozvode, tak ste získali tú výhodu, že doručením rozsudku je rozhodnutie hneď právoplatné. Na súd si však vyznačiť právoplatnosť môžete ísť. Vyznačenie právoplatnosti na rozsudku o rozvode nemá však vplyv na to, či je rozhodnutie právoplatné. Budete ale vedieť, kedy sa tak stalo a kedy nadobudlo právoplatnosť.

Trápi vás "Rozvod a vzdanie sa odvolania" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Rozvod a vzdanie sa odvolania (Rozvod)

Dobrý deň, chcela by som sa informovať o právoplatnosti rozvodu zo dňa 19. 6. 23. Môj exmanžel podpísal vzdanie sa odvolania proti rozsudku a na súde mi bolo povedané, že napriek tomu musím mať pečiatku, aby bol rozsudok právoplatný. Mám však informáciu, že rozsudok je ihneď právoplatný aj bez pečiatky, keď sa vzdá nároku na odvolanie proti rozsudku. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Rozvod a vzdanie sa odvolania

(odpoveď odoslaná: 30.06.2023)

Dobrý deň. Rozsudok sa stáva právoplatným až doručením, nie keď ste boli na pojednávaní. Takže jeho povinnosť vznikla až po doručení rozsudku. Právoplatnosť rozsudku je vlastnosť súdneho rozhodnutia, ktorá spôsobuje záväznosť a zásadnú nezmeniteľnosť rozhodnutia. Rozsudok je právoplatný aj bez pečiatky, ak už nastali všetky podmienky pre nadobudnutie právoplatnosti a zároveň sa súdu vrátili doručenky, aby vedeli zistiť dátum právoplatnosti rozhodnutia. Dúfam, že som Vám pomohol.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozvod a vzdanie sa odvolania" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.