Máte
otázku?

Totálna škoda pri novom aute


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Totálna škoda pri novom aute

Dobrý deň, pred 8 týždňami som si zakúpila nové auto, Mazdu 6, na splátky za cenu 29 735 Eur. V noci ho niekto na parkovisku zničil do takej miery, že policajti mi hneď pri príchode oznámili, že pôjde pravdepodobne o totálnu stratu. Keďže je to nové auto, poisťovňa chce auto nechať opraviť. Celková škoda je s poisťovňou dohodnutá na 85%. Už pri prvej obhliadke zistili, že bude potrebné vykonať minimálne ďalšie dve obhliadky na určenie miery poškodenia. Niektoré nosné prvky plánuje servis opraviť. Je to v súlade s predpokladom, že opravou nosníkov sa dosiahne pôvodný stav auta? Dokážu mi takto zaručiť, že auto bude spoľahlivé ako keď bolo nové? Ako by som mala komunikovať s poisťovňou, aby sa auto obnovilo do pôvodného stavu? Ako preventívne riešiť situácie, v ktorých by som mohla znášať dodatočné náklady, ktoré sa nepodarí zistiť ani pri troch obhliadkach? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Totálna škoda pri novom aute

Dobrý deň, o totálnu škodu ide vtedy, pokiaľ by hodnota opravy presiahla hodnotu vozidla. Toto sa deje najmä pri starších autách.

Pokiaľ ste mali nové auto, je malo pravdepodobne, že škoda bude totálna. Obhliadkami sa zistí skutočná škoda, ktorá vznikla na vozidle a podľa toho Vám poisťovňa vyplatí poistné plnenie.

Z tohto poistného plnenia si môžete zaplatiť opravu vozidla. Opravou sa vozidlo obyčajne dostane do pôvodného stavu, pretože sa nahradia nefunkčné časti funkčnými, ale samozrejme nebude to už nové auto.

Trápi vás "Totálna škoda pri novom aute" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Totálna škoda pri novom aute" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.