Máte
otázku?

Skrytá vada na aute


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Banská Bystrica

Otázka: Skrytá vada na aute

Dobrý deň, v apríli tohto roku som si kúpila auto za sumu 6400 eur. Postupne sa začal strácať olej, preto som v júni navštívila servis. Tam mi technik povedal, že blok motora je prasknutý. Okamžite som kontaktovala predajcu, od ktorého som auto kúpila. Zjavne o probléme vedel, keďže nekládol žiadny odpor. Trvala som na tom, aby mi na vlastné náklady vymenil blok motora. Negatívne sa postavil k mojej požiadavke a navrhol, že auto odkúpi a zaplatí mi 6300 eur. Po určitom čase mi oznámil, že mi za auto dá iba 6000 eur, čo mi príde nespravodlivé. Na toto auto som dlho šetrila a o 400 eur šetrím vyše mesiaca. Mám s tým súhlasiť, alebo existuje riešenie, aby som dostala rovnakú sumu, ktorú som zaň zaplatila? Ďakujem.

Odpoveď: Skrytá vada na aute

Dobrý deň

nepíšte, či ste mali s predávajúcim uzatvorenú zmluvu a či ste mali dohodnutú záručnú dobu. Predávajúci zodpovedá za vady, ktoré má predávaná vec v čase predaja o ktorých vedel, ale kupujúceho na ne neupozornil. 

 

Taktiež je zaužívané, že v zmluve sa popíše deklarovaný stav vozidla a pripojí sa vyhlásenie predávajúceho, že vozidlo nebolo havarované a nemá žiadne závažné vady. Uplatňovať reklamáciu pri súkromnej osobe je obtiažnejšie a v prípade, že sa nedohodnete, je tu možnosť riešiť situáciu len súdnou cestou. 

Trápi vás "Skrytá vada na aute" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Skrytá vada na aute" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.