Máte
otázku?

Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Obchodné právo, Bratislava

Otázka: Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom?

Dobrý deň, podnikateľ z USA má záujem o založenie s.r.o. na Slovensku. Nespĺňa však podmienku pretože, aby mohol byť konateľom spoločnosti, musí byť obyvateľ EÚ alebo krajín OECD, čím nie je. Rozhodol sa nájsť osobu zo Slovenska, ktorá by formálne zastávala post konateľa spoločnosti, pričom sám by bol jej spoločníkom. Podnikateľ tvrdí, že je ochotný uzavrieť zmluvu o zbavení konateľa akejkoľvek zodpovednosti. Rád by som sa vás spýtal, či je také niečo možné, najmä v kontexte ustanovenia § 135a zákona č. 513/1991 Z.z. - Obchodný zákonník, odstavec 4., kde sa uvádza, že "spoločenská zmluva ani stanovy nemôžu obmedziť alebo vylúčiť zodpovednosť konateľa"? Moja otázka teda znie, či konateľ v s.r.o. ručí svojím celým majetkom bezpodmienečne? Ďakujem vám za prípadnú radu alebo usmernenie. S pozdravom.

Odpoveď: Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom?

Dobrý deň, pokiaľ ide o Vašu otázku, či ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom, tak odpoveď je, že nie, neručí v prípade, ak nebude postupovať v rozpore s poctivým obchodným stykom. Za splnenia prísnych podmienok je možné požadovať od konateľa náhradu za vzniknutú škodu veriteľovi. 

Obmedzenie zodpovednosti konateľa nie je možné ani dohodou.

Trápi vás "Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Je možné započítať väzbu?

    odsúdený vo výkone trestu plnením svojich povinností a svojím správaním preukázal polepšenie,. - odsúdený ... Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom ?

  • Postúpenie dlhu ďalšej spoločnosti

    Ručí konateľ v s.r.o celým svojím majetkom? Nebanková spoločnosť vymáha dlh · Premlčanie pohľadávok · Potrebuje vymáhačská spoločnosť nejaké…

  • Vymáhanie dlžnej sumy

    Ak nemá ten človek na seba majetok ani nič, ale pracuje, ako pri tom postupovať ? ... Premlčanie nezačne plynúť k celému dlhu až po úplnom zaplatení pohľadávky. ... vhodné najskôr reagovať voči poisťovni so svojou nespokojnosťou a ak bude ... vymáhania pohľadávky v prípade, ak sa zmenil názov firmy, konateľ a majiteľ, ...




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.