Si advokát? Chceš napredovať v kariére? Nezmeškaj príležitosť stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie!
Klikni sem pre viac informácií.
Máte
otázku?

Rozdelenie bsm


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Rozdelenie bsm

Dobrý deň, S manželom sme sa rozviedli pred dvomi rokmi. On ostal v našom spoločnom byte, ja s deťmi sme išli do podnájmu s tým, že BSM poriešime dohodou a on ma vyplatí. Teraz sa z vyplatenia vykrúca a dokonca si tam nasťahoval osoby, ktoré byt užívajú s ním. Ako sa brániť a môže vôbec bez môjho vedomia poskytovať nájom cudzím osobám?

Odpoveď: Rozdelenie bsm

Dobrý deň,

vo vašom prípade je dôležité si uvedomiť, že po rozvode BSM (bezpodielové spoluvlastníctvo manželov) zaniká a veci, ktoré doň patria, je potrebné vyporiadať. Ak ste sa nedokázali dohodnúť na vyplatení a už prešli viac ako 3 roky od právoplatnosti rozsudku o rozvode, BSM sa považuje za vyporiadané tak, že každý z manželov si ponecháva tú časť majetku, ktorú má už v držbe.

Pokiaľ ide o užívanie spoločného bytu druhými osobami, manžel bez vášho súhlasu nemôže prenajímať spoločný byt iným osobám, pretože to je významná zmena hospodárenia so spoločnou vecou. Právo na užívanie bytu zároveň nevylučuje právo druhého manžela. Ak bývalý manžel prenajíma byt bez vášho vedomia, môžete diskutovať o právnych krokoch ako je podanie návrhu na súd o zdržanie sa užívania veci bez vášho súhlasu.

Odporúčam tiež kontaktovať advokáta, aby vám pomohol správne formulovať a podať návrh na vysporiadanie BSM, ktoré môže zahŕňať aj súdne konanie, kde môžete požiadať o zdržanie od neoprávneného užívania spoločného majetku.

Trápi vás "Rozdelenie bsm" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozdelenie bsm" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.