POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Právna uschova - platba zrealizovaná advokátom


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Právna uschova - platba zrealizovaná advokátom

Dobrý deň, je možné, aby právny zástupca po predchádzajúcej dohode s klientom zrealizoval bankový prevod za neho zo svojho účtu? Ide o splátku dlhu, pričom klient by preferoval zostat v anonymite. Klient, samozrejme, vopred pošle sumu na účet advokáta alebo nechá depozit v jeho úschove. Môže sa teda jednať o advokátsku úschovu. Vopred ďakujem.

Odpoveď: Právna uschova - platba zrealizovaná advokátom

Dobrý deň, advokátska úschova peňazí je možná. Advokát môže vrámci svojej činnosti v súvislosti s poskytovaním právnych služieb svojmu klientovi zabezpečiť aj svoju advokátsku úschovu peňazí. Klient teda splnomocní advokáta aj na takéto služby. Pokiaľ dôjde k úhrade dlhu prostredníctvom advokáta s tým, že existuje dohoda medzi advokátom a klientom, že môže takúto úhradu realizovať, je to z právnej stránky v poriadku, pretože úhradu dlhu de facto realizuje klient aj keď prostredníctvom advokátskej úschovy.

Trápi vás "Právna uschova - platba zrealizovaná advokátom" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Právna uschova - platba zrealizovaná advokátom" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.