Máte
otázku?

Platba rtvs


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Bratislava

Otázka: Platba rtvs

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na platbu RTVS. Som majiteľkou bytu, za ktorý platím poplatky za rozhlas a televíziu. Spolu s manželom sme si v októbri 2013 kúpili dom. Elektrina bola písaná na manžela. V apríli tohto roku nám prišiel list s tým, že od júna máme platiť 4,64 eur. Zmenila som teda elektrinu na svoje meno. Do RTVS som poslala odhlášku. Následne mi prišiel e-mail, v ktorom bola informácia o dlhu vo výške 204 eur, ktorý mám zaplatiť spätne za posledné tri a pol roka. V predchádzajúcom liste však o takomto doplatku nikde nebolo zmienené. Je takéto vyrubenie dlhu spätne za 3,5 roka v poriadku? Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc. S pozdravom,

Odpoveď: Platba rtvs

Dobrý deň, ak bol evidovaný ako odberateľ elektrickej energie, je povinný platiť koncesionárske poplatky aj spätne.

Podľa zákona povinnosť platiť koncesionárske poplatky nevzniká vyzvaním ale tým, že sa stane odberateľom elektrickej energie.

Takže koncesionárske poplatky bude musieť doplatiť. Zastávam názor, že koncesionárske poplatky sa premlčujú v trojročnej premlčacej lehote, ktorá plynie odo dňa splatnosti každej jednej splátky. Sú však aj opačné názory, že premlčanie plynie až od vyzvania.

Trápi vás "Platba rtvs" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Platba rtvs" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.