Si advokát? Chceš napredovať v kariére? Nezmeškaj príležitosť stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie!
Klikni sem pre viac informácií.
Máte
otázku?

finačná nahrada pri nútenom obmedzení podnikania .


Online právna poradňa
Oblasť práva: Košice

Otázka: finačná nahrada pri nútenom obmedzení podnikania .

Dobrý deň, výstavba vysokorýchlostnej železnice na úseku Spišská Nová Ves je spojená s vyvlastnením časti pozemku, ale hlavne s obmedzením podnikateľskej činnosti penziónu, nachádzajúceho sa v priamej línii. Vstúpili sme do jednania so Železnicami SR, avšak nie sme znalí, čo všetko môžem požadovať. Riešili ste už takýto prípad a poskytujete aj poradenstvo z ekonomickej stránky? Ďakujem

Odpoveď: finačná nahrada pri nútenom obmedzení podnikania .

Dobrý deň,
pri vyvlastnení pozemku na výstavbu vysokorýchlostnej železnice a obmedzeniach podnikateľskej činnosti penziónu máte podľa slovenského práva viaceré možnosti na kompenzáciu a ochranu svojich záujmov.

Prvá vec, ktorú môžete požadovať, je primeraná náhrada za vyvlastnenie časti pozemku a za obmedzenie podnikateľskej činnosti. V zmysle Ústavy SR je vyvlastnenie a nútené obmedzenie vlastníckeho práva prípustné len vo verejnom záujme, na základe zákona a za primeranú náhradu.

Ďalej máte právo na kompenzáciu za nútené obmedzenie užívania nehnuteľnosti, napríklad ak ide o zníženie výnosov z penziónu v dôsledku prác na železnici. V tomto smere je dôležité dobre zdokumentovať a preukázať všetky straty spojené s obmedzením podnikateľskej činnosti.

Odporúčam vám pokračovať v rokovaniach so Železnicami SR a zároveň sa poradiť s právnym zástupcom špecializujúcim sa na majetkové právo a vyvlastnenie, ktorý vám môže pomôcť presne zhodnotiť vaše nároky a zabezpečiť ich prípadnú kompenzáciu. S vhodnými právnymi a ekonomickými argumentami dokážete lepšie chrániť svoje práva a dosiahnuť spravodlivú náhradu za utrpené straty.

Trápi vás "finačná nahrada pri nútenom obmedzení podnikania . " a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "finačná nahrada pri nútenom obmedzení podnikania . " a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.