Máte
otázku?

DAS poisťovňa - poistenie právnej ochrany


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: DAS poisťovňa - poistenie právnej ochrany

Dobrý deň, rada by som Vás požiadala o názor. Uzavrela som poistnú zmluvu s poisťovňou DAS - ochrana práv na obdobie jedného roka. Prvých šesť mesiacov som platila bez problémov, avšak po tomto období som prestala platiť, pretože som mala pocit, že mi nebola adekvátne poskytnutá služba "právnik na telefóne" (napriek tomu, že firma tvrdí, že postupovala správne). Tento fakt ma obmedzil v úspešnom podaní odporu. Pôvodne som žiadala o zrušenie zmluvy dohodou, čo mi však bolo odišlo. Potom som požiadala o zrušenie zmluvy výpoveďou a uviedla som príslušné paragrafy. Bohužiaľ, aj toto mi bolo zamietnuté. Teraz je zmluva zrušená, keďže skončila jednoročná viazanosť, ale od mňa žiadajú doplatenie sumy za posledných šesť mesiacov. Podľa paragrafu 560 Občianskeho zákonníka nemusím doplatiť za službu, ktorá mi bola odmietnutá. Chcela by som sa opýtať, či by som mohla uspieť na súde, ak by si sprostredkovateľ začal vymáhať šesťmesačný dlh. Je možné, že nebudem musieť nič doplatiť? Dlžná suma je približne 60 eur. Ďakujem.

Odpoveď: DAS poisťovňa - poistenie právnej ochrany

Dobrý deň, osobne si myslím, že poistenie právnej ochrany (nemyslím len v tejto spoločnosti ale celkovo) nie je správne riešenie pre právnu pomoc. Ešte som nestretol ani jedného človeka, ktorý by bol s týmto poistením spokojný. Veľkou nevýhodou je najmä to, že neviete kto Vás bude zastupovať. Tak ako sú na rôznej úrovni lekári, tak sú aj na rôznej úrovni aj právnici.

To, či máte zaplatiť poistné alebo nie závisí od Vašej poistnej zmluvy a všeobecných obchodných podmienok, ktoré ste uzatvorili s touto spoločnosťou.

V tomto prípade je potrebné si pozrieť najmä všeobecne obchodné podmienky a tiež ustanovenia Občianskeho zákonníka.

Poistnú zmluvu nemôžete ukončiť len tak, že prestanete platiť. Ukončenie zmluvy je upravené štandardne vo všeobecných obchodných podmienkach poistnej zmluvy.

Takto (bez dokladov) Vám nedokážem posúdiť, či máte alebo nemáte túto sumu zaplatiť.

Ak ste však zmluvu ukončili presne podľa všeobecných obchodných podmienok, potom zaplatiť nebudete musieť.

 

Trápi vás "DAS poisťovňa - poistenie právnej ochrany" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "DAS poisťovňa - poistenie právnej ochrany" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.