Si advokát? Chceš napredovať v kariére? Nezmeškaj príležitosť stať sa súčasťou prestížnej advokátskej kancelárie!
Klikni sem pre viac informácií.
Máte
otázku?

Blokacia vozidla


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Blokacia vozidla

Dobrý deň, priateľ má zablokované auto exekútorom a chcel ho predať. Viete mi, prosím, poradiť, ako odblokovať vozidlo, aby ho mohol predať? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Blokacia vozidla

Dobrý deň,

v prípade zablokovaného vozidla exekútorom odporúčam najprv skontrolovať, či na vozidlo naozaj viazne exekúcia. Informovať sa o exekútorských blokáciách môžete cez elektronickú službu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Pre túto službu potrebujete byť držiteľom čipovej karty osvedčenia o evidencii vozidla a elektronického občianskeho preukazu.

Ak je exekúcia potvrdená, máte dve možnosti. Prvou je požiadať exekútora o odklad exekúcie podľa § 61h Exekučného poriadku, ak povinný (majiteľ vozidla) spláca svoj dlh alebo sa ocitol v náhlej nepriaznivej situácii. Druhou je dohodnúť sa s exekútorom na podmienkach odblokovania vozidla. Odblokovanie je možné v prípade, že vozidlo slúži na prepravu osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.

Pre následný predaj vozidla je nevyhnutné, aby exekútor písomne povolil tento úkon. Predaj vozidla bez súhlasu exekútora by bol neúčinný voči oprávnenému. Odporúčam teda čo najskôr kontaktovať exekútora. 

Trápi vás "Blokacia vozidla" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Blokacia vozidla" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.