POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Prešov

Otázka: Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?

Dobrý deň, veľmi pekne by som Vás poprosila o radu. Pri výbere hotovosti (viac ako 300 €) z bankomatu ma moment zamyšlenia alebo nepozornosti stál, pretože som tam zabudla peniaze. Chcela by som sa opýtať, či je možné podať žalobu na príslušnú banku, ktorá zrušila vťahovanie bankoviek a problém so zabudnutím peňazí preložila na klienta? Veľmi pekne ďakujem.

Odpoveď: Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?

Dobrý deň, podľa môjho názoru nemôžete zo zabudnutia peňazí viniť banku preto, že nedisponovala bankomatom s funkciou spätného vťahovania bankoviek. K neoprávnenému prisvojeniu si hotovosti mohlo dôjsť aj v takom prípade. Odporúčam Vám podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a to z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu Zatajenia veci podľa § 236 Trestného zákona. Tohto trestného činu sa dopustí ten, kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby. Podľa obrazového záznamu z bankomatu a časového údaja vášho výberu hotovosti, je možné stotožniť osobu, ktorá si prisvojila vaše finančné prostriedky.

Trápi vás "Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate? (Trestné právo)

Dobrý deň, stala sa mi takáto vec. S priateľom sme vyberali peniaze z bankomatu, no v rýchlosti sme ich zabudli zobrať. Do banky sme volali, majú evidovaný výber a peniaze sa nevtiahli späť, niekto ich musel odcudziť. Priateľ je žiaľ odcestovaný a ja to nemôžem riešiť cez neho. Banka nám povedala, že jediná možnosť je osobne získať papier o reklamácii a potom to bude ďalej riešiť polícia. No na polícii nám povedali, že kamerový záznam je k dispozícii len 10 dní a on nestihne prísť dovtedy. Prosím, poraďte mi, ako ďalej postupovať. Ďakujem.

Odpoveď: Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?

(odpoveď odoslaná: 12.11.2019)

Dobrý deň,

odporúčame, aby priateľ kontaktoval banku písomne resp. cez overenú komunikáciu /reklamovať cez internet banking/ a súčasne Vás v tejto veci splnomocnil na jednanie s bankou a podanie trestneho oznámenia.

Podpis priateľa bude musieť byť úradne overený - ak je v zahraničí podpis overení na zastupiteľskom úrade SR. Adresy sa nachádzajú na stránke Ministerstva zahr. vecí a eur. záležitostí SR.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Ako riešiť zabudnuté bankovky v bankomate?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.