POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Oprava rozhodnutia


Online právna poradňa
Oblasť práva: Iné oblasti práva, Trnava

Otázka: Oprava rozhodnutia

Dobrý deň, rada by som sa opýtala, či je možné považovať za zrejmú nesprávnosť situáciu, keď bol vydaný rozsudok potvrdzujúci odvolanie proti disciplinárnemu rozkazu, ktorý obsahoval nesprávne poučenie podľa starého zákona. Táto chyba bola o mesiac neskôr opravená a predložená bola doklad o oprave zrejmej nesprávnosti, pričom staré znenie zákona bolo nahradené novým, vrátane paragrafu a zákona. Môžeme považovať takúto chybu za zrejmú nesprávnosť, ak je poučenie kľúčovou súčasťou rozhodnutia?

Odpoveď: Oprava rozhodnutia

Dobrý deň. Podľa môjho názoru je rozhodujúce to, či by sa v dôsledku zmeny zákona zmenila aj podstata poučenia. Tzn., či by sa zmenila napr. lehota na podanie opravného prostriedku, alebo prípustnosť opravného prostriedku. Pokiaľ by sa podstata poučenia v dôsledku zmeny zákona nijako nezmenila, tak by naozaj mohlo ísť iba o opravu formálnej chyby.
 

Trápi vás "Oprava rozhodnutia" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Oprava rozhodnutia" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.