Máte
otázku?

Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Bratislava

Otázka: Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo mám robiť, ak som vo vzťahu, kde dochádza k psychickému tyranie a môj partner mi vyhráža, že zakáže mne aj našim deťom návštevy u mojich rodičov, pretože ich nemá rád. Je možné s touto situáciou obrátiť sa na súd? Ďakujem.

Odpoveď: Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?

Dobrý deň, váš priateľ ako otec detí vám nemôže zakazovať, aby ste sa stretávali s svojimi rodičmi, rovnako ani deťom. Nie je právny dôvod, aby ste sa s uvedeným obrátili na súd.
Ak by problémy pretrvávali a znemožňoval by deťom styk so starými rodičmi, hoci majú vybudovaný vzťah, potom riešením však je, aby vaši rodičia podali návrh na súd o styk s maloletými v zmysle ust. §  25 ods. 5 Zákona o rodine :

"Ak je to potrebné v záujme maloletého dieťaťa a ak to vyžadujú pomery v rodine, súd môže upraviť styk dieťaťa aj s blízkymi osobami.6) Ustanovenia odsekov 1 až 4 sa použijú primerane."

 

Trápi vás "Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi? " a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi? " a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:
  • Nová pracovná zmluva - môže mi ju preložiť?

    Môže mi zamestnávateľ dať novú pracovnú zmluvu, aj keď sa nič nezmenilo v mojom ... 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?

  • Nútené vymáhanie pohľadávky

    Situácia sa zhoršila natoľko, že sa dokonca vyhrážajú aj mojim deťom, keď nezastihnú mňa. ... 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s ...

  • Odstúpenie od kúpnej zmluvy po podpise

    zákonníka, podľa ktorého platí, že "od zmluvy môže účastník odstúpiť, len ak je to v ... 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?

  • Trovy právneho zastúpenia v mimosúdnom konaní

    19. 9. 2022 ... bolo mi doručené Uznesenie OS _zaplatenie 100% trovy právneho zastúpenia. ... 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s ...

  • Prenesenie daňovej povinnosti - samozdanenie

    Mohli by ste mi, prosím, vysvetliť, čo to presne znamená? Zároveň by som sa chcel ... 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi?

  • Výzva na vrátenie pôžičky

    Najnovšie príspevky. 04.05.2024 - Môže mi partner zakázať chodiť k mojim rodičom aj s detmi? 04.05.2024 - Odstúpenie od zmluvy do 14 dní ...

  • Styk dieťaťa so starými rodičmi

    Dobrý deň, moja otázka znie: ako správne napísať návrh na úpravu styku s dieťaťom zo strany starých rodičov? Moji rodičia by chceli podať tento návrh z.




najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.