POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Odvrátenie útoku boxerom, je to primerané?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trenčín

Otázka: Odvrátenie útoku boxerom, je to primerané?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať... Moja priateľka má bývalého, ktorý, keď zistil, že ho opustila kvôli mne, začal mi písať, otravovať a vyhrážať sa útokom. Dokonca ma čakal pri dome, keď som prišiel z práce. Vtedy ma nebil, ale viem, že sa na to chystá. Nosím pri sebe boxér pre prípad, že by ma napadol (on je starý 39 a ja 24). Mám strach o svoj život. Keby ma napadol, určite by som ho použil. Myslíte, že by to bola neprimeraná sebaobrana? Nikdy som nebol bitkár a on áno. Bojím sa a jednoducho neviem, čo mám robiť. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Odvrátenie útoku boxerom, je to primerané?

Dobrý deň. Pokiaľ sa Vám dotyčný skutočne vyhráža takým spôsobom, že to u Vás môže vzbudiť dôvodnú obavu z prípadného útoku a jeho následkov, do úvahy môže pripadať podanie trestného oznámenia (napr. pre trestný čin nebezpečného vyhrážania). Pre účely trestného konania by boli následne dôležité dôkazy preukazujúce vyhrážanie, najmä výpovede svedkov, SMS alebo emailové správy. Vo vzťahu k otázke použitia „boxera“ pri odvracaní útoku, nie je možné vopred odhadnúť, či by sa dala takáto obrana kvalifikovať ako nutná obrana, resp. krajná núdza. Aplikácia uvedených okolností vylučujúcich protiprávnosť činu (nutnej obrany alebo krajnej núdze) je prísne individuálna a záležala by od konkrétnych okolnosti, za ktorých došlo k útoku na Vašu osobu. Pre každý prípad aj prípadný exces (vybočenie zo zákonných medzí) nutnej obrany alebo krajnej núdze možno kvalifikovať ako poľahčujúcu okolnosť.

Trápi vás "Odvrátenie útoku boxerom, je to primerané?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Odvrátenie útoku boxerom, je to primerané?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.