Máte
otázku?

Lakásvásárlás Szlovákiában


Mivel a Szlovák Köztársaság az Európai Unió részévé vált (2004), bárki vásárolhat ingatlanokat az egész országban, függetlenül a várostól, az építés típusától (egy ház, lakás, faház stb.) Vagy a potenciális vásárló / eladó állampolgárságától.

A deviza törvény A 202/1995. Sz. Törvény, amely a külföldiek általi ingatlanszerzés kérdését szabályozza, a 2030/1995. 456/2002 coll. Ebben a módosításban a 19a. Cikket (az ingatlanvásárlásról) egy 19a. Cikkel egészítették ki. Ez módosítja a külföldiek által a Szlovák Köztársaságban történő ingatlanszerzés szabályait. Ez a módosítás Szlovákiának az EU-ba való belépésének napján, 2004. május 1-jén lépett hatályba. A magánszemélyekre való hivatkozáskor ez a törvény a nem rezidensek kifejezést használja, amely minden olyan személyt jelent, akiknek nincs állandó lakóhelye Szlovákia területén, ideértve az EU és a harmadik országok állampolgárait, valamint a Szlovák Köztársaság azon állampolgárait, akiknek nincs állandó lakóhelye Szlovákiában és akik külföldön élnek.

Ami a szlovákiai ingatlanvásárlási eljárást illeti, az nem különbözik nagyban az Európai Unió többi országában várttól: a legmegfelelőbb ingatlan keresésével kezdődik, előzetes megállapodással folytatódik (javasolt, de nem kötelező) ), beszerzési szerződés. A közjegyzőnek igazolnia kell az ingatlan tulajdonosának aláírását. A vásárló aláírásának igazolására nincs szükség.

Mindenesetre jó hangsúlyozni, hogy mindig jobb, ha ügyvéddel lépünk kapcsolatba a teljes jogi segítség és szakmai támogatás igénybevétele érdekében egy olyan külföldi országban, mint Szlovákia lehet.

Ha az ügyfél az épület és a hozzá tartozó katasztrófa anyagi átadásáig jogi segítséget igényel, az ügyvéd elkészíti a szükséges dokumentumokat, és tiszteletben tartja az ingatlan kézbesítését és a relatív átiratot a megfelelő nyilvántartásba az összes vonatkozó dokumentummal együtt. Olaszországgal és más európai országokkal ellentétben a végleges jogi aktust ügyvéd határozhatja meg (nemcsak közjegyző állítja ki).

Az ügyfél kérheti az ügyvédet, hogy nyújtsa be javaslatát a földhivatalhoz. Az Ügyfél a regisztrációra irányuló javaslatot maga nyújthatja be. A nyilvántartásba vétel iránti kérelmet írásban kell benyújtani, és annak tartalmaznia kell az összes törvényben előírt követelményt.

Igazgatási díjak

Az ingatlan-nyilvántartásba vétel alapdíja 66 eur. Ügyvédi alkalmazással ezt a díjat 33 euróra csökkentheti.

Sürgős döntés a regisztrációról 15 napon belül 266 euró.

Az elektronikus benyújtás felére csökkenti a díjat, és sürgős esetekben 33 eur vagy 133 eur.
JUDr. Milan Ficek,
ügyvéd | Szlovákia | Pozsony
LEXANA - asistentka

Text správy
Moja správa
Text v prvnim tlacitku