POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Bratislava

Otázka: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe

Dobrý večer, skúšobná doba podmienečného odsúdenia mi plynula od 11.12.2014 do 10.06.2016. Súd skúmal moje správanie počas skúšobnej doby a zistil, že som nespáchal nič, čo by bolo v rozpore so zákonom. Tým som splnil podmienky na vyslovenie osvedčenia v skúšobnej dobe. Prokurátor Okresnej prokuratúry BA XX prípisom zo dňa 12.08.2016 dal súhlas na moje osvedčenie v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia. Moja otázka znie: Bude mi toto stále figurujúce vo výpise z registra trestov, alebo mi to už bola táto skutočnosť vymazaná? Ďakujem.

Odpoveď: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe

Dobrý deň, po vyjadrení súhlasu okresného prokurátora musí súd vo Vašej právnej veci ešte vydať uznesenie o tom, že ste sa osvedčili. Uznesenie sa väčšinou vydáva bez nariadenia verejného zasadnutia a následne sa jeho písomné vyhotovenie doručuje do vlastných rúk. Až po nadobudnutí právoplatnosti tohto uznesenia Vám bude vo výpise z registra trestov vymazané odsúdenie, ktorého sa Vaše osvedčenie týkalo. Po udelení súhlasu prokurátora sa Vaše odsúdenie z registra trestov ešte nevymazalo. V prípade, že od udelenia súhlasu okresného prokurátora s osvedčením ubehla dlhá doba a súd do dnešného dňa nevydal uznesenie o Vašom osvedčení je možné súd urgovať. Zašlite súdu žiadosť o vydanie súdneho rozhodnutia. V žiadosti uveďte spisovú značku konania, stručne identifikujte o akú vec ide a uveďte, že napriek tomu, že sú splnené podmienky na vydanie uznesenia o osvedčení.  

Trápi vás "Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe (Trestné právo)

Dobrý deň. Dňa 21.11. mi riadne skončil trest zákazu činnosti - viesť motorové vozidlo, čím sa trest považuje za vykonaný. Predtým, ako začnem riešiť administratívnu mašinériu s dopravným inšpektorátom, potrebujem počkať na uznesenie súdu o osvedčení sa? Aká dlhá doba to zvykne byť od samotného ukončenia trestu, kým mi súd uznesenie pošle? Bez neho nemôžem dopravný inšpektorát žiadať o vrátenie vodičského preukazu? Ďakujem vopred za odpoveď. Príjemný deň.

Odpoveď: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe

(odpoveď odoslaná: 26.10.2016)

Dobrý deň, vo Vašej otázke je uvedené, že budete mať vykonaný celý trest zákazu činnosti. Tak ako ste sám vo svojej otázke uviedli, trest zákazu činnosti je vykonaný uplynutím doby, na ktorú bol uložený. Vykonaním trestu zákazu činnosti je toto odsúdenie zahladené. Odsúdenie bude z výpisu registra trestov vymazané na základe pokynu príslušných orgánov. Súd v takomto prípade nerozhoduje o žiadnom osvedčení. Súd o osvedčení rozhoduje vtedy, ak Vám bol podmienečne odpustení výkon zvyšku trestu zákazu činnosti po uplynutí jej polovice so skúšobnou dobou (nie kratšou ako je zvyšok trestu). V prípade, že ste nepožiadali o podmienečné odpustenie výkonu zvyšku trestu zákazu činnosti, súd nemá už ďalej o čom rozhodovať.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe (Trestné právo)

Dobrý deň, keď som mal 16 rokov, dostal som skúšobnú dobu na 12 mesiacov za obchodovanie a prechovávanie omamných a psychotropných látok. Nebol som na súde, nýbrž som išiel za dohody s prokurátorom. Po uplynutí skúšobnej doby som už nemal žiadne ďalšie problémy - ani predtým, ani potom. Bude to vadiť pri vstupe do armády? Vopred ďakujem za odpoveď. PS: Teraz mám 18 rokov.

Odpoveď: Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe

(odpoveď odoslaná: 09.01.2016)

Dobrý deň, v zmysle ustanovenia § 16 zákona č. 281/2015 o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktoré upravuje podmienky prijatia do štátnej služby profesionálnych vojakov je potrebné podľa ods. 1 písm. f) byť bezúhonným. Ustanovenie § 16 ods. 4 toho istého zákona definuje pojem bezúhonnosť pre účely tohto zákona nasledovne: Za bezúhonného sa na účely tohto zákona nepovažuje občan, ktorý bol právoplatne odsúdený za trestný čin vojenský alebo úmyselný trestný čin, a v prípade trestného činu vojenského a zločinu aj občan, ktorému bolo odsúdenie za takýto trestný čin zahladené alebo na ktorého sa hľadí, akoby nebol za takýto trestný čin odsúdený. Vy ste boli odsúdený podmienečne na 12 mesiacov, pričom ste spáchali úmyselný zločin. Na základe toho je možné skonštatovať, že v zmysle zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov sa nepovažujete za bezúhonného a z toho dôvodu nespĺňate podmienky pre prijatie do štátnej služby profesionálnych vojakov.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Uznesenie o osvedčení v skúšobnej dobe" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.