POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Výzva žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede


Online právna poradňa
Oblasť práva: Procesné právo (civilné), Bratislava

Otázka: Výzva žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede

Dobrý deň, chcela by som sa informovať a poprosiť o radu. Neviem, ako postupovať, keďže som dostala "Výzvu žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede" v súvislosti so žalobou za nezaplatenie zmluvnej pokuty. Zmluva o pripojení bola uzavretá v roku 2014 v čase, keď som podnikala. Avšak, moje podnikanie skrachovalo. V dôsledku toho sa služby internetového poskytovateľa nevyužívali a kvôli nedostatku finančných prostriedkov nebol účet uhrádaný. Žalovaný od tej doby zarobí buď nič alebo iba minimálnu mzdu. K neplateniu služieb vznikla zmluvná pokuta, ktorá tiež nebola uhradená z rovnakých dôvodov ako uvedené v bode 1. Podľa rozhodcovského rozsudku je potrebné uhradiť určitú sumu do troch dní od právoplatnosti rozsudku. Avšak, finančné prostriedky na to stále nie sú dostatočné, keďže žalovaný ešte stále zarába len minimálnu mzdu. Preto sa obávam, že neviem, ako by mala vyzerať žalobná odpoveď a čo by som do nej mala napísať. Treba vôbec takúto odpoveď zaslať, keďže sumu je potrebné zaplatiť bez ohľadu na to? Je možné v tomto štádiu procesu požiadať o možnosť splácať uvedenú sumu? Ďakujem vopred za akúkoľvek odpoveď.

Odpoveď: Výzva žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede

Dobrý deň, možnosť podať žalobnú odpoveď je hlavnou formou v rozhodcovskom konaní ako sa proti uplatnenému nároku brániť a namietať ho. Žalobná odpoveď je Vašou možnosťou vyjadriť sa k žalobe a jej prílohám. Konkrétne znenie žalobnej odpovede vždy závisí na konkrétnych okolnostiach prípadu. Pri zmluvných pokutách je však možné namietať nielen vznik nároku na jej zaplatenie, ale aj jej výšku, ktorá nesmie byť v zmysle relevantnej judikatúry v rozpore s dobrými mravmi. V žalobnej odpovedi môžete požiadať aj o možnosť splatenia dlhu v splátkach, avšak v tomto prípade musíte svoju zlú finančnú situáciu aj preukázať, nepostačuje ju tvrdiť.

Trápi vás "Výzva žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Výzva žalovanému k zaslaniu žalobnej odpovede" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.