POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Nitra

Otázka: Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok

Dobrý deň. Prišiel nám platobný rozkaz z Okresného súdu v Nových Zámkoch na zaplatenie čiastky 320,89 eur aj s úrokmi. Chceli by sme sa informovať, či existuje možnosť splácať uvedenú sumu z platobného rozkazu súdu formou splátok. Ak áno, chceli by sme vedieť, na akom mieste je potrebné požiadať o splátkový kalendár. Veľmi pekne Vám ďakujeme za odpoveď. S pozdravom.

Odpoveď: Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok

Dobrý deň, pokiaľ chcete žiadať o splátkový kalendár, musíte sa obrátiť priamo na veriteľa, ktorý požiadal o vydanie platobného rozkazu a dohodnúť sa s ním na tom, že budete splácať dlh v splátkach. Pokiaľ nebude súhlasiť a dlh Vám nepovolí splácať v splátkach, potom ho musíte zaplatiť naraz.

Trápi vás "Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok (Občianske právo)

Dobrý deň, dnes mi prišiel platobný rozkaz na zaplatenie 3400 eur, plus 340 eur za právne zastúpenie. Chcel by som sa opýtať, či je možné tento dlh riešiť aj pomocou splátkového kalendára, keďže ho nedokážem uhradiť naraz v plnej výške.

Odpoveď: Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok

(odpoveď odoslaná: 11.03.2021)

Dobrý deň,
veriteľovi môžete v takýchto prípadoch vždy poslať aj len čiastočnú úhradu a je povinný ju prijať, no môžete sa dohodnúť aj na splátkovom kalendári. Je potrebné osloviť veriteľa, alebo jeho advokáta so žiadosťou o splátkový kalendár. Ak s tým bude súhlasiť, môžete ho splatiť v splátkach a nemôže dať celý dlh na exekúciu. Resp. môže, ale vedeli by ste podľa mňa veľmi účinne brániť podaním návrhu na jej zastavenie. Ak by nesúhlasil, stále môžete platiť v splátkach, no mohol by podať aj návrh na začatie exekúcie. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Platobný rozkaz vydaný súdom - možnosť splátok" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.