POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Musím súhlasiť s rozšírením druhu práce v pracovnej zmluve?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Prešov

Otázka: Musím súhlasiť s rozšírením druhu práce v pracovnej zmluve?

Dobrý deň, je správne, ak zamestnávateľ tvrdí, že pracovník, ktorého chce poveriť vedením oddelenia, bude túto funkciu vykonávať nad rámec jeho súčasného pracovného úväzku, keďže mu za ňu prináleží funkčný príplatok? Ak pracovník súhlasí s týmito podmienkami a riadenie oddelenia sa prejaví na úkor jeho pracovného úväzku (keďže obe činnosti sa jednoducho nebudú dať časovo skĺbiť), ako by sme mali riešiť takúto situáciu? Je nevyhnutné mať funkciu vedenia oddelenia definovanú v pracovnej náplni, alebo je dostatočný iba poverovací dekrét? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Musím súhlasiť s rozšírením druhu práce v pracovnej zmluve?

Dobrý deň, nie je mi jasné, čo myslíte pod termínmi "nad rámec pracovného úväzku"? Teda, či tento pojem má znamenať výkon práce nad rozsah ustanoveného týždenného pracovného času alebo výkon nad rozsah dohodnutého druhu práce. V prvom prípade je rozsah týždenného pracovného času limitovaný Zákonníkom práce, pričom ho je možné prekročiť len v určitých prípadoch a spravidla vždy za zvýšený výkon práce, patrí zamestnancovi mzda. Na zmenu pracovnej zmluvy, napr. ak sa má rozšíriť druh činností v náplní práce, je vždy potrebný súhlas zamestnanca. Preto, ak zamestnanec pristúpi na zmenu pracovných podmienok, predpokladá sa, že nemá žiadne výhrady a preto nie je dôvod na neskoršie námietky. 

Trápi vás "Musím súhlasiť s rozšírením druhu práce v pracovnej zmluve?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Musím súhlasiť s rozšírením druhu práce v pracovnej zmluve?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.