Máte
otázku?

Môžem jeho klamstvá použiť na súde?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Banská Bystrica

Otázka: Môžem jeho klamstvá použiť na súde?

Dobrý deň! Rada by som Vás požiadala o radu. Momentálne sa nachádzame s mojím bývalým partnerom v procese úpravy styku s otcom našej 2,5 ročnej dcéry. Otec dieťaťa na súde neustále klame, že ja po ňom vrieskam a hysterčím. Disponujem nahrávaným dôkazom, kde sme sa kľudne rozprávali, ale na súde tvrdil, že som po ňom "vrieskala". Je možné tento dôkaz použiť na civilnom súde na preukázanie jeho klamstva? Na nahrávke nie je nič kompromitujúce, len úplne kľudný rozhovor ohľadom našej dcéry. Ďakujem za radu.

Odpoveď: Môžem jeho klamstvá použiť na súde?

Dobrý deň

je nutné si uvedomiť, že pokiaľ sa jedna o konanie, na ktorom sa rozhoduje o styku s mal. dieťaťom, súd vykonáva dokazovanie, ktorého cieľom je zistenie skutočnosti ohľadom styku s rodičmi mal. dieťaťa a zistenie čo je v záujme a v prospech dieťaťa. 

 

Navrhnúťto ako dôkaz môžete, avšak nahrávka sa smie použiť len ak bol vyhotovená so súhlasom druhej osoby, inak je možné ho navrhnúť len ako podporný dôkaz.

 

Je však nutné podotknúť, že týmto dôkazom nemožno priamo nič dokázať ohľadom styku s mal. dieťaťom, teda súd ho nemusí vykonať, prijať a je teda len na posúdení súdu, ako sa s dôkazom vysporiada.

Trápi vás "Môžem jeho klamstvá použiť na súde?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Môžem jeho klamstvá použiť na súde?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.