Máte
otázku?

Manžel predal auto bez môjho súhlasu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Spoluvlastníctvo, Bratislava

Otázka: Manžel predal auto bez môjho súhlasu

Počas manželstva sme okrem iných vecí nadobudli dve motorové vozidlá. Rok pred rozvodom ich bývalý manžel vzal a prisvojil si ich. Jedno z nich predal bez môjho vedomia a súhlasu. Mám to považovať za podvod, krádež alebo niečo iné? Sú kúpnopredajné zmluvy a prevody na Dopravnom inšpektoráte právoplatné alebo nie? Auto má už tretieho vlastníka a evidenčne prešlo do iného okresu. Pre vysporiadanie BSM po rozvode v tomto roku si chcem uplatniť nárok na toto auto, respektíve na finančnú kompenzáciu. Ako mám postupovať? Je vôbec šanca takto získať časť majetku nadobudnutého počas desaťročného manželstva?

Odpoveď: Manžel predal auto bez môjho súhlasu

Dobrý deň, ak ste vozidlá nadobudli počas manželstva, tak tieto vozidlá patria do BSM. Zo strany manžela nepôjde o krádež alebo podvod, pretože pri BSM to medzi manželmi nie je možné. 

Máte nárok na náhradu toho, čo ušlo z BSM. Druhé vozidlo, ktoré nebolo predané sa bude vysporiadavať. Možno by bolo vhodné podať návrh na predbežné opatrenie, ktorým by sa mu zakázalo nakladať s tým druhým vozidlom.

Ak Vám ešte neuplynuli 3 roky od rozvodu, odporúčam Vám požadovať svoj nárok súdnou cestou v konaní o vysporiadanie BSM a to aj pokiaľ ide o to druhé vozidlo, ktoré manžel predal. Dá sa to.

Trápi vás "Manžel predal auto bez môjho súhlasu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Manžel predal auto bez môjho súhlasu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.