Máte
otázku?

Mám uznať starý dlh?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Košice

Otázka: Mám uznať starý dlh?

Dobrý deň, vzala som si v Providente úver vo výške 460 eur. Už som im zaplatila 419 eur. Zvyšok dlhu odkúpil Kruk a teraz od mňa vymáha 219 eur. Mám uznať tento dlh voči Kruk? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Mám uznať starý dlh?

Dobrý deň,

to, či máte tento dlh uznať záleží na Vás a najmä na skutočnosti, či majú na takú sumu nárok. Inak povedané, či táto suma predstavuje povedzme zmluvný úrok dohodnutý s predošlým veriteľom. Alebo, či ide o rôzne zmluvné pokuty, či poplatky, na ktoré poskytovateľ úveru nemá zákonný nárok.  Rovnako by ste mali zvážiť, či dlh už nie je premlčaný. Odporúčam Vám dať Vašu vec a doklady posúdiť priamo advokátovi. Ak sa na vec pozrie podrobnejšie, poradí Vám najlepší možný spôsob.

 

Určite je pre Vás výhodnejšie, pokiaľ by ste dlh neuznali. Rôzné vymáhačské spoločnosti vymáhajú premlčané dlhy, na ktoré často ani nemajú veritelia nárok.

 

Nenechajte sa prinútiť niečo uznať proti svojej vôli. 

 

Často je možné žiadať dokonca vrátiť zaplatené úroky, pokiaľ zmluvy obsahovali neprijateľné zmluvné podmienky a preto boli neplatné.

 

Pokiaľ Vás niekto žiada uznať starý dlh, najčastejšie to robí z dôvodu, že jeho pozícia pri vymáhaní dlhu je slabá. 

 

Vymáhačské spoločnosti nerobia často nič iné, iba majú zamestnancov, ktorí stále telefonujú dlžníkom. Stačí si vtedy zablokovať toto ich číslo. Ak Vám zavolajú z iného, zablokujete si aj to.

Trápi vás "Mám uznať starý dlh?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Mám uznať starý dlh? (Vymáhanie pohľadávok)

Mám skúsenosti s Krukom - nezaplatila som im nič a ani nezaplatím. Ich výzva znela až smiešne. Požadujú poplatky, na ktoré nemajú nárok. Ak by bola úverová zmluva neplatná, bolo by možné od nich vymáhať to, čo som už doteraz zaplatila?

Odpoveď: Mám uznať starý dlh?

(odpoveď odoslaná: 06.08.2017)

Dobrý deň, ak by bola zmluva neplatná, museli by ste vrátiť iba to čo ste dostali na účet. Nevracali by ste to vymáhačské spoločnosti ale veriteľovi. Ak ste však zaplatili viac ako je istina, veriteľ by Vám musel vrátiť zaplatené peniaze späť. Môžeme sa pozrieť na Vašu zmluvu a prípadne vám pomôcť s vymožením dlžnej sumy. S vymáhačskou spoločnosťou je často zbytočné komunikovať, pretože zamestnanci vymáhačskej spoločnosti robia iba svoju robotu, ktorej cieľom je vymôcť dlh a aurčite Vám nepovedia, že Vaša zmluva je neplatná. Aj keď sa môže javiť, že vám chcú pomôcť (dať Vám splátkový kalendár), je to naopak. Ponúkaný splátkový kalendár je často len Vašim záväzkom, že dlh budete splácať. Dlh môžete splácať v splátkach aj bez splátkového kalendára, vždy ale do poznámky dajte slovo "istina".


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Mám uznať starý dlh?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.