Máte
otázku?

Krivá výpoveď manželky na polícii ohľadom týrania


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Bratislava

Otázka: Krivá výpoveď manželky na polícii ohľadom týrania

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu ako postupovať a na čo si mám dávať pozor. S manželkou mame tri deti. Manželka si našla priateľa, napriek mojej snahe sa mi nepodarilo manželku vrátiť ku mne. Manželke to tak to vyhovuje, ja zabezpečujem rodinu finančne, ona robí na skrátený úväzok a o nič sa nestará. Podal som žiadosť o rozvod, na ktorý manželka reagovala vyjadrením pre súd, že rodina musí ostať spolu kvôli deťom, že chodíme trikrát do roka na dovolenky, o deti sa staráme a staráme sa jeden o druhého a jej priateľa, resp. neveru som si vymyslel, a že sa nechce rozviesť. Jednoducho drží sa ma zubami-nechtami. Keď manželke prišla pozvánka na súd, strašne sa rozčúlila, lebo videla, že to myslím vážne. Zašla do centra pre týrané ženy, kde zahrala divadielko a s ich právnikom na mňa úsilí nejaké oznámenie pre políciu. Zatiaľ neviem čo tam bude, vraj si ma zavolajú, ale z toho čo vravela, najskôr, že ju psychicky týram, asi, že ju aj bijem, a že bijem asi aj deti, že ju ponižujem a iné výmysly. Deti odo mňa dostali párkrát po zadku, keď už sa to s nimi nedalo naozaj vydržať. Manželku som nebil, ale ona bila mňa, lebo zúrila, ak som dal deťom po zadku pár výchovných. Keď na mňa útočila, tak som jej odrážal ruky, ale nikdy som ju nenapadol. Chcem od nej odísť. Ale teraz ma vydiera, že ak stiahnem ja návrh na rozvod, tak ona stiahne žalobu na mňa. Rozvod nestiahnem. Veľmi sa bojím, že ma zavrú do väzenia alebo, že mi zakážu styk s deťmi. Ona je schopná si privodiť aj modriny a hodiť to na mňa. Ako mám prosím Vás postupovať? Na čo si mám dávať pozor pri výpovedi na polícii? Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Krivá výpoveď manželky na polícii ohľadom týrania

Dobrý deň, pokiaľ máte manželku takú ako píšete, potom by bolo najvhodnejšie riešenie ak by ste sa zo spoločnej domácnosti odsťahovali. Pretože to môže naozaj skončiť pre Vás zle.

Už som sa stretol aj s tým, že klient si namontoval do miestnosti, kde by mohlo dôjsť k údajným útokom kameru. Kamerový záznam by slúžil ako dôkaz.

Pokiaľ Vám bráni matka v styku s deťmi, máte možnosť podať návrh na neodkladné opatrenie, pokiaľ by ste nebývali v spoločnej domácnosti.

 

Ohľadom trestného oznámenia voči Vám, žiadajte vypočuť najbližších rodinných príslušníkov, ktorý by vedeli preukázať Váš vzťah k manželke a deťom. To iba v prípade, ak by bolo vznešené obvinenie voči Vám.

Trápi vás "Krivá výpoveď manželky na polícii ohľadom týrania" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Krivá výpoveď manželky na polícii ohľadom týrania" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.