POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?


Online právna poradňa
Oblasť práva: Vymáhanie pohľadávok, Prešov

Otázka: Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?

Dobrý deň, som osoba so ZŤP a hrozí mi exekúcia. Chcem sa opýtať, či mi v rámci exekúcie môže alebo nemôže byť postihnuté auto, ktoré mi zakúpili rodičia a ktoré používam pre seba aj pre nich. Zaujíma ma, či sa na toto auto vzťahuje § 115, ods. 2. písm. g) Exekučného poriadku a či to neplatí len na auto, ktoré bolo zakúpené z príspevkov Úradu práce ako kompenzácia pre zdravotne ťažko postihnutú osobu. Ďakujem.

Odpoveď: Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?

Dobrý deň, v zmysle § 115 Exekučného poriadku, je z exekúcie vylúčené aj osobné motorové vozidlo, ktoré povinný, ktorým je fyzická osoba, potrebuje na individuálnu prepravu a na uspokojovanie potrieb fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a potrieb jeho rodiny alebo členov domácnosti. Ide o osobitnú kategóriu vecí, ktoré nemôžu byť postihnuté v exekučnom konaní, pričom definičným znakom nie je kúpna cena zaplatená z príspevkov na kompenzáciu ZŤP. To je prípad inej kategórie veci, ktoré sú takisto z exekúcie vylúčené. 

Trápi vás "Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie? (Vymáhanie pohľadávok)

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, či je potrebné oznámiť exekútorovi, že som držiteľom preukazu ZŤP a vlastním vozidlo, ktoré používam na osobnú prepravu. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď: Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?

(odpoveď odoslaná: 27.08.2020)

Dobrý deň,
podľa ust. § 115 ods. 2 písm. f/ exekučného poriadku platí, že z exekúcie sú vylúčené okrem iných aj "osobné motorové vozidlo, ktoré povinný, ktorým je fyzická osoba, potrebuje na individuálnu prepravu a na uspokojovanie potrieb fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a potrieb jeho rodiny alebo členov domácnosti."

Záver : Áno, môžete to exekútorovi oznámiť.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Je vozidlo vecou, ktorá je vylúčená z exekúcie?" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.