POZOR na PODVODNÝ EMAIL: Dostali ste z akoby našej mailovej adresy "kancelaria@ficek.sk" mail s predmetom "URGENTNÉ, OZNÁMENIE O EMBARGU" s nezmyslami o úveroch a dlhoch? Je to podvodná správa, neklikajte na link a ani prílohu. Problém intenzívne riešime.
Máte
otázku?

Hypotekárny uver na svoju polovicu domu


Online právna poradňa
Oblasť práva: Občianske právo, Bratislava

Otázka: Hypotekárny uver na svoju polovicu domu

Dobrý deň, prosím o radu, ako by som mohla vyriešiť problém. Chcem realizovať vnútornú rekonštrukciu bytu a rada by som na to využila úver na bývanie. Problém je taký, že máme rodinný dom, kde sme dvaja vlastníci, každý jednej polovice. Druhý vlastník však so založením nehnuteľnosti v žiadnom prípade nesúhlasí. Akým spôsobom by som si mohla vziať hypotekárny úver tak, aby som prípadne neohrozila druhú stranu, resp. je možné vziať si úver s tým, že založím len svoj podiel bez jeho súhlasu? Ďakujem, Elena.

Odpoveď: Hypotekárny uver na svoju polovicu domu

Dobrý deň, hypotekárny úver na svoju polovicu domu je možný. Musí s tým ale banka súhlasiť. Súhlas sa nedá právne vynútiť, ak by mala banka podmienku, že úver je možné poskytnúť len so založením celej nehnuteľnosti, potom Vám úver neposkytnú. 

Nevidím však problém v tom, aby ste úver nedostali. Banky akceptujú aj založenie podielu. Nemusia Vám dať takú sumu, akú by ste dostali, ak by ste založili celi dom.

Trápi vás "Hypotekárny uver na svoju polovicu domu" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Hypotekárny uver na svoju polovicu domu" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.