Máte
otázku?

Dokazovanie a zverenie dieťaťa


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rodinné právo, Trnava

Otázka: Dokazovanie a zverenie dieťaťa

Dobrý deň, pokúsim sa v krátkosti zhrnúť moju otázku. Už rok sa so svojím manželom súdime o starostlivosť o našu dvojročnú dcéru. Ešte nie sme rozvedení, aj keď manžel nás opustil ešte v čase, keď naša dcéra nemala ani dva roky. Boli sme na viacerých pojednávaniach a manžel si neustále želá dcéru a vyhráža sa, že urobí čokoľvek, aby ju získal. Požiadal o odborný psychologický posudok, ktorý vyšiel lepšie v jeho prospech, čomu však nerozumieme, keďže sú tam uvedené nepravdy. Proti tomuto sme sa odvolali. Manžel sa v skutočnosti o dcéru nevenuje a nezabezpečuje jej žiadne potreby. Od jej narodenia sa o ňu starám zodpovedne ja a máme veľmi pekný vzťah a silnú citovú väzbu. Rovnako neexistujú žiadne dôkazy podporujúce tvrdenia môjho manžela a nevidím dôvod, prečo by malo byť naše dieťa odňaté mne ako matke a zverené otcovi. Rada by som sa dozvedela, čo môžem podľa uvedených skutočností očakávať a čo by bolo pre mňa a dcéru najlepším riešením. Veľmi pekne ďakujem.

Odpoveď: Dokazovanie a zverenie dieťaťa

Dobrý deň, ak ste vo veci mali už vypracovaný znalecký posudok a znalec podal znalecký posudok viac v prospech otca, odporúčam Vám predvolať znalca na súdne pojednávanie. 

Niekedy nechávame vypracovať kontra-znalecký posudok. Pozor však na to, že súdy obyčajne akceptujú ten znalecký posudok, ktorý bol vypracovaný v rámci súdneho konania. Druhá možnosť je prekonzultovať posudok s iným znalcom, ktorý uvidí chyby, ktoré ste Vy mohli prehliadnuť. 

Dôležité je, aby ste si stanovili cieľ, ktorý chcete dosiahnuť a urobili všetko pre to, aby to vyšlo.

Trápi vás "Dokazovanie a zverenie dieťaťa" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Dokazovanie a zverenie dieťaťa" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.