Máte
otázku?

Zastavenie trestného stíhania, súhlas poškodeného


Online právna poradňa
Oblasť práva: Trestné právo, Trnava

Otázka: Zastavenie trestného stíhania, súhlas poškodeného

Prosím vás, chcela by som sa opýtať. Volala som políciu na manžela. Po prvýkrát ho policajti zobrali a druhý deň ho pustili. Bol pod vplyvom alkoholu, búchal do mňa, ale ubránila som sa. Po druhýkrát som zase volala a na ďalší, tretí deň, vytiahol aj nôž. Volala som políciu. Zobrali ho a potom ho previezli do Leopoldova. Tam je zadržaný do vyšetrovania. Moja otázka znie: Dá sa stiahnuť oznámenie bez toho, aby to bolo považované za krivú výpoveď, alebo je možné, aby bol stíhaný na slobode, teda nie vo väzbe? Ďakujem.

Odpoveď: Zastavenie trestného stíhania, súhlas poškodeného

Dobrý deň. Pokiaľ chcete docieliť zastavenie trestného stíhania, takto toto môžete docieliť napr. odopretím súhlasu poškodeného. Uvedené vychádza z toho, že poškodená osoba môže docieliť zastavenie trestného konania v zákonom ustanovených prípadoch, kedy je na trestné stíhanie potrebný súhlas poškodeného. Ide pritom o trestné činy, ktoré sú vymenované v ustanovení § 211 Trestného poriadku. Pokiaľ však nejde o niektorý z uvedených trestných činov, z pozície oznamovateľa trestného činu, resp. poškodeného v zásade nemáte možnosť vlastnou aktivitou zastaviť trestné stíhanie.

Pokiaľ máte záujem o to, aby bol Váš manžel stíhaný na slobode, tak v tomto smere Vám odporúčam zvoliť si advokáta - obhajcu, ktorý by mu mohol poskytnúť odbornú právnu pomoc s ohľadom na osobitosti konkrétnej veci.

Trápi vás "Zastavenie trestného stíhania, súhlas poškodeného" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:




V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Zastavenie trestného stíhania, súhlas poškodeného" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.