Máte
otázku?

Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Zahraničie

Otázka: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť

Dobrý deň. Potrebujem vedieť, ako mám pokračovať s rozvodom v Nemecku. Aktuálne žijeme s manželom a deťmi práve tam. Plánujem opustiť manžela a s deťmi sa presťahovať do Rakúska, kde mám rodinu, ktorá mi je ochotná pomôcť. Manžel však nesúhlasí s tým, aby deti odišli, chce, aby zostali v Nemecku a nepremieňali školu. Moja nemačtina nie je na dobrej úrovni, naopak on ovláda jazyk a rozumie všetkým zákonitostiam. Potrebujem radu, kam sa mám obrátiť a ako mám ďalej postupovať. Informoval ma tiež, že požaduje striedavú starostlivosť o deti, čo by ma zrejme obmedzilo v mojom zámere presťahovať sa z Nemecka do Rakúska. Máme spolu dve deti. Obávam sa, že začal kupovať lásku nášho syna. Prosím o radu. Ďakujem, Ľubomíra.

Odpoveď: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť

Dobrý deň,

pokiaľ otec nesúhlasí s preťahovaním bude postup značne obtiažny. Na súde by ste sa mohli brániť a argumentovať práve tým, že v Rakúsku máte rodinu, ktorá by Vám pomohla a že o deti by bolo riadne postarané. Nakoľko sa však naša advokátska kancelária venuje slovenskému právu, odporúčam Vám nájsť si advokáta v Nemecku, ktorý Vám bude v tejto veci vedieť pomôcť.

Trápi vás "Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť (Rozvod)

Dobrý večer. Mám tri deti a som vydatá za Tureka už desať rokov. Avšak, posledné tri roky už si vôbec nerozumieme. Chcela by som odísť s deťmi preč, ale on nám zaberá všetky peniaze, takže šanca na osamostatnenie je veľmi ťažká. Súhlasi so svojou rodinou a ja som psychicky zdeptaná. Už druhýkrát som psychicky na dne a nevládzem to. Prosím, poraďte mi, čo mám robiť.

Odpoveď: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť

(odpoveď odoslaná: 04.09.2018)

Dobrý deň, vzhľadom na kategóriu do ktorej ste zadali svoju otázku predpokladáme, že bývate v Nemecku. V tomto prípade by síce na Slovensku mohlo prebehnúť rozvodové konanie, avšak vzhľadom na to, že deti majú obvyklý pobyt v Nemecku, o úprave výkonu rodičovských práv a povinností musí rozhodnúť nemecký súd. S ohľadom na vážnosť situácie a Vašu ťažkú situáciu Vám odporúčam vyhľadať pomoc priamo v Nemecku buď na konzuláte alebo veľvyslanectve našej republiky alebo pomoc občianskych združení, ktorí obdobne ako na Slovensku pomáhajú matkám v takýchto ťažkých situáciách. 


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť (Rozvod)

Dobrý deň. Rada by som sa opýtala, ako mám začať postup rozvodu v Nemecku. Momentálne tu žijem so svojím manželom a synom, ale už viac nevládzem. Manžel nepreukazuje zodpovednosť za dieťa ani za domácnosť a neplatí ani účty; jednoducho nerieši nič. Každodenne ma psychicky týra. Manžel pochádza z Afriky. Stručne povedané, chcem sa ho zbaviť. Vopred ďakujem.

Odpoveď: Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť

(odpoveď odoslaná: 07.08.2017)

Dobrý deň, ak chcete podať návrh na rozvod a chcete to riešiť v Nemecku, obráťte sa na advokáta v tejto krajine. Určite Vám poradí rýchly rozvod a pomôže Vám s výživným pre syna. Právne predpisy v Nemecku sa môžu líšiť od tých na Slovensku.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Rozvod v Nemecku a striedavá starostlivosť" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.