Máte
otázku?

Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur


Online právna poradňa
Oblasť práva: Obchodné právo, Žilina

Otázka: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur

Dobrý deň. Uzatvoril som online registráciu na stránke pracaeuropa.sk. No až na konci registrácie som si všimol, že je potrebné uhradiť poplatok vo výške 35 eur. Teraz túto sumu požadujú odo mňa. Majú na to právo, aj keď som nič nepodpisoval? Potrebujem poradiť, čo mám robiť, aby som tento poplatok nemusel uhradiť. Viac informácií nájdete tu.

Odpoveď: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur

Dobrý deň, pokiaľ ide o uzatvorenie zmluvy na diaľku, tak musia byť splnené prísne podmienky na to, aby mohli od Vás žiadať poplatok za registráciu.

Agentúry nemôžu žiadať poplatky za sprostredkovanie práce vopred a často skrývajú tieto poplatky pod iné platby, ako je registrácia a iné. Ide pritom obchádzanie zákona, a preto je takýto poplatok v rozpore so zákonom.

Otázne je, či uvedená spoločnosť je agentúrou dočasného zamestnávania a či je registrovaná, respektíve o aký subjekt v tomto prípade vlastne ide.

Toto je teda prvý dôvod, pre ktorý je možné, že nemusíte zaplatiť poplatok.

Druhý dôvod sa týka toho, že pokiaľ ste nič nepodpísali, žiadnym spôsobom sa neidentifikovali, potom, ak by chceli od Vás žiadať uhradiť poplatok, museli by preukázať, že ste to boli práve Vy, kto sa registroval. Stačilo by ak by ste uviedli, že Vás registrovala mama alebo cudzia osoba bez Vášho súhlasu a poplatok by ste nemuseli zaplatiť.

Spôsobov ako sa vyhnúť zaplateniu poplatku je naozaj veľa. Pripravte sa však na to, že Vám príde možno aj 10 emailov o tom, že poplatok od Vás budú vymáhať, že to postupujú na právne oddelenie, že to postupujú vymáhačské spoločnosti, že sa Vás poplatok navyšuje o ďalšie desiatky eur atď. Veľa ľudí sa v tomto štádiu zlomí a poplatok radšej zaplatí. Na maily nereagujte, najlepšie je nastaviť si ich tak, aby Vám chodili do spamu.

Nemyslím si, že Vás dajú na súd, pretože na súde by táto spoločnosť len veľmi ťažko uspela proti silným "zbraniam", ktoré máte v rukách.

Trápi vás "Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur (Obchodné právo)

Toto sú zmluvné podmienky, ktoré sa nachádzajú na konci online registračného formulára. Registrácia sa nepotvrdzuje podpisom, ale kliknutím na tlačidlo "Registrácia".

Prehlásenie: V zmysle § 7 ods. 2 zákona č. 428/2002 Z. Z. svojim akceptovaním tejto listiny dávam súhlas spoločnosti Tredonex s.r.o. (ďalej len „firma“) na spracovanie všetkých mojich osobných údajov uvedených v tomto registračnom formulári za účelom poskytnutia služieb. Prehlasujem, že mnou vyplnené údaje sú pravdivé. Svojim akceptovaním sa ďalej zaväzujem plniť podmienky a požiadavky firmy. Vyhradzujem si právo tento súhlas kedykoľvek písomne odvolať. Súhlas dávam na dobu neurčitú. Platnosť registrácie trvá 6 mesiacov od dňa zaslania registrácie. Ďalej sa zaväzujem uhradiť administratívny poplatok. Výška administratívneho poplatku za registráciu a služby je 35 eur. Beriem na vedomie, že firma si vyhradzuje právo na prípadné zmeny v informáciách a podmienkach ponuky.

Čo to znamená "Vyhradzujem si právo tento súhlas kedykoľvek odvolať"? Upozornenia mi chodia priamo poštou a nie na mail. Avšak, to nie je podstatné.

Odpoveď: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur

(odpoveď odoslaná: 16.04.2017)

Dobrý deň, vyhradenie práva znamená, že sú oprávnení zmeniť podmienky ponuky jednostranne bez Vášho súhlasu. Pokiaľ ste však spotrebiteľom, potom tu platí zákonná úprava o tom, že pokiaľ dôjde k zmene podmienok máte právo od zmluvy odstúpiť.

To, že Vám chodia upomienky písomne je veľmi dôležité, pretože na tieto listy je potrebné zareagovať, stačí na jeden list. Jednoducho môžete napríklad napísať, že ste si od nich nikdy nič neobjednali a nesúhlasíte s tým, čo je napísané v liste. Nemusíte sa rozpisovať.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur (Obchodné právo)

Dobrý deň, zaregistrovala som sa zo zvedavosti na stránku freelancer.com, kde po mne vyžadovali aj zadanie údajov paypal účtu. Po niekoľkých dňoch som prestala túto stránku navštevovať, keďže som získala pocit, že ponuky prác sú falošné. Po krátkej dobe mi automaticky stiahli platbu 30,99 eur. Tvrdili, že pri registrácii som súhlasila s podmienkami a tieto peniaze berú ako mesačný poplatok za používanie stránky. Podarilo sa mi platbu stornovať cez paypal a peniaze mi budú refundované. Nastal však problém, keď stránka freelancer.com odmietla uzavrieť môj účet s argumentom, že im chýba platba. Mám obavy, že mi budú ďalej účtovať mesačné poplatky a nie je možné účet zrušiť, pokiaľ neobnovím spojenie s paypalom. Nechcem to urobiť, pretože mi stiahli peniaze bez môjho vedomia. Mám otázku, čo môžem urobiť v tejto situácii? Môžu peniaze vymáhať iným spôsobom ako cez paypal? Ďakujem vám veľmi pekne.

Odpoveď: Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur

(odpoveď odoslaná: 19.02.2017)

Dobrý deň, dôležité sú podmienky, ktoré ste akceptovali odkliknutím a tiež, či ste sa registrovali ako podnikateľ alebo nepodnikateľ. Pretože, ak ste boli nepodnikateľ (spotrebiteľ) máte väčšie práva. 

Pozrite si podmienky ako zrušiť registráciu, určite to tam niekde bude napísané. 

Ak ste boli spotrebiteľom, tak v 14 daňovej lehote je možné odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu.



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Online registrácia pracaeuropa.sk a poplatok 35 eur" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.