Máte
otázku?

Práca na čierno


Online právna poradňa
Oblasť práva: Pracovné právo, Bratislava

Otázka: Práca na čierno

Dobrý deň, mám takýto problém: Vlastním malú pizzériu a pred mesiacom som prijala nového zamestnanca. Jeho údaje som spolu s kópiami OP a ZP poslala svojej účtovníčke, aby ho mohla prihlásiť. Problém nastal v čase, keď som daný email odoslala, konkrétne o 10:10 ráno. Naša pizzéria otvára o 10:00 a zamestnanec bol v práci už od tejto hodiny. Keďže moja účtovníčka bola na PN, preposlala údaje o zamestnancovi kolegyni na prihlásenie. Tá ho ale prihlásila až o 11:29. Vo veľmi nevhodnom čase mi vstúpila do prevádzky kontrola. Keďže zamestnanec ešte nebol oficiálne prihlásený, spísali zápis. Aj keď kontrolóri videli, že účtovníčka bola vyzvaná, aby zamestnanca prihlásila, aj napriek tomu mi dnes prišlo rozhodnutie, v ktorom oznamujú, že mi bude uložená pokuta za nesplnenú povinnosť nahlásenia nového zamestnanca. Rada by som sa opýtala, či v tomto prípade mám šancu sa odvolať alebo iným spôsobom pokutu odvrátiť. Nikdy predtým som nemala takýto problém. Prevádzka funguje už takmer 10 rokov a nikto u mňa nikdy nepracoval bez riadnej zmluvy. Veľmi ma hnevá, že kvôli pár minútam omeškania som dostala takú vysokú pokutu. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Pekný deň.

Odpoveď: Práca na čierno

Dobrý deň, bohužiaľ s týmto argumentom by ste neuspeli. 

Zákon jasne uvádza, ze zamestnanec nemôže u pracovať pokiaľ nie je prihlásený.

Mali ste bohužiaľ​ smolu. Bude však zbytočné míňať peniaze a energiu na opravný prostriedok, pokial máte len tieto argumenty.

Trápi vás "Práca na čierno" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

V našom bytovom dome upratovanie vykonáva jedna dáma z bytovky. Upratovanie zabezpečuje správca bytového domu podľa bytového zákona, čo znamená, že on je jej zamestnávateľom. V zálohových platbách za byt je upratovanie spoločných priestorov uvedené ako samostatná mesačná položka, čiže ide o pravidelný príjem. Dotyčná osoba mi ústne potvrdila, že jej odmena za upratovanie v sume približne 120 eur za mesiac je vyplácaná formou zníženia mesačných nákladov na byt. Táto práca je vykonávaná bez zmluvy už niekoľko rokov, čo vieme preukázať. Napriek výzve od vlastníkov domu nie je táto osoba ochotná predložiť harmonogram rozsahu jej práce v dome. Táto požiadavka, rovnako ako mnohé iné, je úplne ignorovaná, najmä zo strany správcu ako zodpovednej osoby. Predpokladáme, že ide o nelegálnu prácu s príslušnými dôsledkami voči sociálnej poisťovni a daňovému úradu. V prípade potvrdenia našich úvah sme pripravení podať podnet na príslušnú štátnu inštitúciu. P.S.: Mesačné vyplácanie odmien za upratovanie nie je evidované v účtovníctve domu. To je ďalší problém.

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 13.10.2019)

Dobrý deň, podľa ust. § 10 ods. 6 zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov platí :
"Úhrady za plnenia sú vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome povinní mesačne vopred uhrádzať na účet domu v banke. Pri rozúčtovaní úhrad za plnenia sa zohľadňuje miera využívania spoločných častí domu a spoločných zariadení domu vlastníkmi bytov alebo nebytových priestorov v dome. Okrem služieb a prác, ktoré vlastník bytu a nebytového priestoru v dome uhrádza priamo dodávateľovi, sa za plnenie spojené s užívaním bytu alebo nebytového priestoru považuje najmä osvetlenie spoločných častí domu, odvoz odpadov, čistenie žúmp, užívanie výťahov, upratovanie, dodávka tepla a teplej vody, dodávka vody od vodárenských spoločností a odvádzanie odpadových vôd."

Z uvedeného ustanovenia vyplýva, že úhrady za upratovanie patria medzi platby spojené s užívaním bytu

Ďalej podľa ust. § 14b  cit. zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov platí, "vlastníci bytov a nebytových priestorov v dome prijímajú rozhodnutia nadpolovičnou väčšinou hlasov všetkých vlastníkov bytov a nebytových priestorov v dome, ak hlasujú o  (okrem iných) o
"i) preddavkoch do fondu prevádzky, údržby a opráv a účele použitia prostriedkov fondu prevádzky, údržby a opráv, zásadách hospodárenia s týmito prostriedkami vrátane rozsahu oprávnenia disponovať s nimi,
j) zásadách určenia výšky mesačných úhrad za plnenia."

Forma dohody na upratovanie spol. priestorov sa uzatvára podľa ust. Zákonníka práce - dohoda o pracovnej činnosti, prípadne dodávateľsky. Dohoda o pracovnej činnosti musí byť uzatvorená písomne,inak je neplatná (§ 228a/ ZP).

Podľa zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní platí, že "nelegálne zamestnávanie je zamestnávanie právnickou osobou alebo fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom, ak využíva závislú prácu fyzickej osoby a nemá s ňou založený pracovnoprávny vzťah." Za porušenie uvedeného zákazu môže byť právnickej osobe uložená pokuta: Súčasne platí, že nelegálnu prácu vykonáva aj osoba bez dohdoy podľa ZP, za čo jej môže byť tiež uložená pokuta až 331 €.

V otázke uvádzate, že ste sa na správcu bytového domu už obrátili. Len pripomíname, že podľa § 9 ods. 5  zákona o vlastníctve bytov platí, že správca alebo spoločenstvo  sú povinní  "umožniť vlastníkovi bytu a nebytového priestoru v dome na požiadanie nahliadnuť do dokladov týkajúcich sa správy domu alebo čerpania fondu prevádzky, údržby a opráv, robiť si z nich výpisy, odpisy a kópie alebo môžu na náklady vlastníka bytu a nebytového priestoru v dome vyhotoviť z nich kópie; pri poskytovaní týchto informácií je predseda alebo správca povinný zabezpečiť ochranu osobných údajov podľa zákona o ochrane osob. údajov."

Odporúčame, aby zástupca vlastníkov bytov - doporučeným listom požiadal správcu, ak ste túto požiadavku ešte nevzniesli písomne, aby oznámil skutočný stav veci a predložil v súlade s ust. zákona. 

Ak k náprave nedôjde, odporúčame kontaktovať príslušný inšpektorát práce podľa sídla správcu.


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

Dobrý deň, poznám človeka, ktorý dobrovoľne zanechal prácu kvôli súdnemu rozhodnutiu o výške výživného, aby sa vyhol jeho plateniu. Avšak z anonymných zdrojov mám informácie, že tento človek možno naďalej vykonáva rovnakú prácu, ale bez pracovnej zmluvy. Môžem tuto skutočnosť nahlásiť Národnému inšpektorátu práce, hoci nemám 100% istotu, že ide o prácu načierno?

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 25.10.2018)

Dobrý deň,

pokiaľ chcete dať podnet na inšpektorát práce, môžete tak urobiť, avšak je potrebné uvedomiť si aj riziko spojené s tým, že pokiaľ tieto informácie nebudú pravdivé, mohli by ste sa vystaviť riziku trestného stíhania pre ohováranie. Ak však isté skutočnosti skutočne nasvedčujú tomu, čo uvádzate a máte na to dôkazy, potom máte právo podať podnet.


Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

Dobrý deň. Momentálne žijem v azylovom dome, kde mi spoločnosť robiť jedna pani. Od 25. 7. je na PN. Práve som zistila, že od prvého dňa až doteraz pracuje na čierno a popri tom pobiera aj nemocenské dávky a hotovosť z iného zamestnania. Keď som sa na to pýtala v kancelárii, povedali mi, že vedia o jej PN, ale považujú tieto záležitosti za nezaujímavé a nie sú na ich riešenie určení. Je to v poriadku? Ďakujem.

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 14.09.2018)

Dobrý deň, takýto stav nie je právom aprobovaný a zrejme dochádza k protiprávnemu konaniu. V prípade Vášho záujmu je možné túto situáciu nahlásiť príslušným úradom (inšpektorát práce a sociálna poisťovňa), aby prešetrili túto situáciu, či nedochádza k protiprávnemu konaniu. Vychádza sa tu pritom z jednej zo základných zásad práva a to, že z protiprávneho konania by nemal mať nikto žiadny prínos alebo výhodu.


Trápi vás "Práca na čierno" a chcete pomôcť?

Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

Dobrý deň. Mesačne odpracujem 180 hodín, no mám zmluvu na trvalý pracovný pomer iba na 40 hodín. Plat nám vyplácajosťv obálke, približne 450 eur, avšak na výplatnej páske je uvedená suma len približne 130 eur. Poistenie tiež odvádza len zo sumy 130 eur. Ide tu o prácu na čierno? Ďakujem.

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 25.08.2018)

Dobrý deň, 

na Vašu otázku zasielame nasledovnú odpoveď :

Pokiaľ má s Vami zamestnávateľ  uzatvorenú prac. zmluvu na dobu výkonu práce 40 hodín mesačne a v skutočnosti ste v zamestnaní 180 hodín mesačne,  rozsah vykonávaných prác nie je krytý pracovnou zmluvou.

Podľa ust. § 99 Zákonníka práce je "zamestnávateľ je povinný viesť evidenciu pracovného času, práce nadčas, nočnej práce, aktívnej časti a neaktívnej časti pracovnej pohotovosti zamestnanca tak, aby bol zaznamenaný začiatok a koniec časového úseku, v ktorom zamestnanec vykonával prácu alebo mal nariadenú alebo dohodnutú pracovnú pohotovosť. Počas dočasného pridelenia zamestnávateľ vedie evidenciu podľa prvej vety v mieste výkonu práce dočasne prideleného zamestnanca."

Podľa zákona o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní "nelegálna práca je závislá práca, ktorú vykonáva fyzická osoba pre právnickú osobu alebo fyzickú osobu, ktorá je podnikateľom a nemá s právnickou osobou alebo s fyzickou osobou, ktorá je podnikateľom, založený pracovnoprávny vzťah alebo štátnozamestnanecký pomer podľa osobitného predpisu. 

Sme názoru, že v prípade kontroly zamestnávateĺ nebude vedieť preukázať odôvodnenosť Vašej prítomnosti na pracovisku po celý mesiac, teda 180 hodín, keď by ste tam mali byť 40 hodín mesačne. 

Podľa cit. zákona však platí, že priestupku podľa tohto zákona sa dopúšťa aj ten, kto vykonáva nelegálnu prácu, teda zamestnanec, s možnosťou uloženia pokuty zamestnancovi do 331 €.

Odporúčame porušenie ust. Zákonníka práce a ust. zákona o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní nahlásiť oznámiť zamestnávateľovi a v prípade, že nedôjde k náprave  nahlásiť porušenie zákona na príslušný inšpektorát práce podľa sídla zamestnávateľa.

 

 

 


Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

Dobrý deň, chcel by som sa Vás opýtať, či sa jedná o prácu na čierno, ak vykonávam administratívnu činnosť (vystavovanie faktúr, cenových ponúk) nie len v mene firmy, s ktorou mám pracovnú zmluvu (slovenská s.r.o.), ale aj pre rovnako orientovanú firmu, ktorá sa zaregistrovala v Českej republike (má teda nielen slovenské, ale aj české IČO).

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 17.01.2017)

Dobrý deň, pokiaľ robíte prácu, ktorú ste uviedli a nie je to v mene slovenskej firmy (pre ktorú oficiálne pracujete), môže ísť o čiernu prácu alebo neoprávnené podnikanie, ak za to priamo Vy dostanete od českej firmy odmenu. Ak by to bolo v mene slovenskej firmy, tak je to v poriadku.

Ak nepracujete oficiálne ani pre slovenskú firmu, potom aj v tomto prípade ide o čiernu prácu.


V tejto právne poradni odpovedajú:

JUDr. Milan Ficek

JUDr. Barbora Ficek

JUDr. Boris Gál



Podotázka: Práca na čierno (Pracovné právo)

Dobrý deň, pracoval som dva roky na základe dohody o pracovnej činnosti, a to po dve hodiny denne. Avšak, ako to býva zvykom na Slovensku, reálne som pracoval osem hodín denne. Za túto prácu mi bol vždy do 15. dňa nasledujúceho mesiaca vyplatený dohodnutý plat. Vo februári tohto roka som ukončil túto prácu. V dohode boli uvedené dva spôsoby vypovedania: dohodou oboch strán s výpovednou lehotou 15 dní alebo k určitému dňu bez výpovednej lehoty. Majiteľ firmy mi podpísal výpoveď k určitému dňu, teda bez výpovednej lehoty, a vyplatil mi zálohu 100 eur. Povedal mi, že po zvyšok sumy sa mám zastaviť 15. marca. Keď som sa dostavil na daný deň - 15. marca, vyhodil ma z kancelárie, tvrdiac, že nemám nárok na žiadne peniaze, keďže som nedodržal výpovednú lehotu. Mám teda nejaký nárok na získanie mojich zárobkov? Ďakujem.

Odpoveď: Práca na čierno

(odpoveď odoslaná: 30.03.2016)

Dobrý deň, v odpovedi na Vašu otázku sa nebudem venovať možným vysokým sankciám pre Vášho zamestnávateľa za čiernu prácu a obchádzaniu ustanovení Zákonníka práce. V zmysle § 228 ods. 3 Zákonníka práce, ak spôsob skončenia nevyplýva priamo z uzatvorenej dohody, možno ju skončiť dohodou účastníkov k dohodnutému dňu a jednostranne len výpoveďou bez uvedenia dôvodu s 15-dennou výpovednou dobou, ktorá sa začína dňom, v ktorom sa písomná výpoveď doručila. Ak Vám teda Váš zamestnávateľ podal jednostranne výpoveď, platila 15 denná výpovedná doba. Pre úplnú správnosť odpovede je však nevyhnutné oboznámiť sa s obsahom listiny - výpovede Vášho zamestnávateľa ako aj dohody o pracovnej činnosti. 



V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Práca na čierno" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.