Máte
otázku?

Pomoc pri rozvode manželstva


Online právna poradňa
Oblasť práva: Rozvod, Bratislava

Otázka: Pomoc pri rozvode manželstva

Dobry ďeň Rad by som vas poprosil o radu a vysvetlenie aky ma byt postup pri rozvode dohodou. Neviem presny postup. V skratke o nasom vztahu. 04.05.2013 sme mali svadbu a uzavreli manzelsky zväzok. Po tom ako sme cc a 4 roky spolu chodili. Pred manzelstvom sme sa dohodli a planovali nas dalsi zivot a zaklade toho sme sa rozhodli zobrat. Po svadbe nas vztah fungoval cca 5 6 mesiacov. Planovali sme mat dieta no uz tam nastal prvy problem zena neustale pracovala vo svojej praci alebo v domacej firme, coraz viac a viac sme mali menej casu pre seba ja taktiez mam pracu, kde pracujem casto aj v nocnych. No aj to ked sme rozpravali o dietati zena pri mne raz rozpravala, ze dieta chce potom zase, ze nie. A tak to pokracovalo az kym som sa nedovedel od ludi co zena rozprava v okloli a druhym ludo, ze na co nam bude dieta a podobne. Nemali sme ziaden konflikt ani nic podobne, co pre co by mala zmenit pohlad na nas spolocny zivot a vytvorenie rodiny. Pred svadbou a ako aj po svadbe sme zacali riesit aj svoj domcek, ktory sme zacali stavat po svadbe. Uz aj tam vnikol dalsi problem, ked som musel z dôvodu zeninho konania a nerozhodovania po spolocnej dohode s nou dat si spravit podielove prava na majetok u notara. Podielove spoluvlastnictvo som dal iba kvôli hypoteke a dlh som napisal iba na svoju osobu, viem je to trocha pritiahnute za vlasy ale musel som tak konat. Pocas dalsieho stavania domu zena na mna neustale utocila, ze na co nam je dom, ze mozne byvat u nich na chalupe, v ktorej maju jej rodicia otvorenu krcmu a tam nam bude dobre. Zo zaciatku stavby zena mala radost ked videla ako rastie nas domcek no potom mi zacala vycitat, ze na co to vlastne staviame, ze sme mohli ostat byvat tam kde sme spolu boli. V tom dome kde je z prednej casti krcma a my sme byvali v zadnej casti domu, kde sme mali aj okno smerom do dvora kde sedeli zakaznici a nebol tam ziaden klud. Dňa 24.2.2014 ma zena vyhodila zbalila mi veci a poslala ma prec od seba nevedel som pre co a z akeho dôvodu... do teraz to neviem, ale zabudol som na to a mozno len toho bolo na nu vela, ked tahala dve prace a este ja som sa snazil s nou riesit stavbu domu. Boli sme od seba a zili oddelene asi 3 a pol mesiaca po tom sme spolu zacali opäť žit v tom ich domceku s krcmou pokusali sme sa obaja o to aby sme sa vyvarovali chybam a dali nas zivot do poriadku vsak sme si slubili v dobrom i v zlom ... tento rok 2015 sme sa sa rozhodli a dohodli na rozvode dohodou len neviem presny postup poprosil by som vas o pomoc pri rozvode manželstva.

Odpoveď: Pomoc pri rozvode manželstva

Dobrý deň, pomoc pri rozvode manželstva Vám môžeme poskytnúť. Najskôr je však potrebné vedieť, že na Slovensku zatiaľ neexistuje "rozvod dohodou". Manželia sa samozrejme môžu dohodnúť na rozvode, avšak nepodpisujú ten istý papier, ktorý potom spoločne posielajú súdu ale postup je rovnaky ako pri klasickom rozvode. Všetko o rozvode (ako aj návrh na rozvod) nájdete bezplatne na našej stránke: rozvod manželstva.

V prípade ďalšícho otázok nám napíšte.

Trápi vás "Pomoc pri rozvode manželstva" a chcete pomôcť?

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku? Vyhľadajte ju:



Podotázka: Pomoc pri rozvode manželstva (Rozvod)

Dobrý deň, mám jednu otázku. Chystám sa napísať žiadosť o rozvod. Manžel so rozvodom súhlasí, momentálne bývame oddelene. Máme spolu 7-ročné dieťa, ktoré momentálne žije so mnou, pretože môj manžel súhlasil, že mi bude zverené do osobnej starostlivosti. Musím toto uviesť aj v návrhu na rozvod, že si žiadam dieťa do svojej starostlivosti? Alebo sa na to opýtajú priamo v súdnom procese? Nie som si istá, ako to funguje. Ďakujem pekne za odpoveď.

Odpoveď: Pomoc pri rozvode manželstva

(odpoveď odoslaná: 21.01.2020)

Dobrý deň. Ak z manželstva pochádzajú deti, tak spolu s konaním o rozvod manželstva je povinne spojené aj konanie o úprave pomerov k maloletým deťom na čas po rozvode. Z tohto dôvodu je potrebné vyriešiť v návrhu aj úpravu pomerov k Vášmu spoločnému dieťaťu. Mali by ste tam uviesť jednak komu má byť dieťa zverené do starostlivosti, koľko bude druhý rodič platiť na dieťa výživné, či resp. ako bude upravený styk tohto druhého rodiča s dieťaťom a tiež zmienku o zastupovaní a správe majetku dieťaťa (posledné dve menované práva by mali patriť v zásade obom rodičom).


4,9 (4 969)
Všetky recenzie

V prípade doplňujúcej otázky vyplňte formulár nižšie:


Trápi vás "Pomoc pri rozvode manželstva" a chcete pomôcť?



Príbuzné otázky v PRÁVNICKEJ PORADNI:



najpravo.sk | epravo.sk | pravnelisty.sk
4,9 (4.969)
Všetky recenzie
Chatbot
Dobrý deň,
volám sa Lexana a som virtuálna asistentka. Nižšie vyberte, s čím chcete pomôcť.